BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.431,96
HABER /  GÜNCEL

2 hoca derbide bu taktikle vuracak

Bir yanda Gheorghe Hagi'nin ‘Aslan'ları... Diğer yanda Schuster'in 'Kartal'ları... Her iki hocanın rakibi devirme planı belli.

Abone ol

Göreve geldikten sonra 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi alan Hagi, derbide takımını çift forvetle sahaya sürecek. Pino’nun partneri, iyileşen Milan Baros olacak. Rumen hoca ile şu ana dek tek gol atabilen Cimbom, Beşiktaş’a karşı ‘çift başlı aslan’ kesilecek.

Türkiye’ye geldiğinden beri ilk kez rakibi günler öncesinde ‘karanlık odada’ analiz eden Schuster’in taktiği ise ‘2010 model’ olacak. Alman çalıştırıcı, Galatasaray mücadelesinde takımın forvetini Nobre, Holosko ve Tabata’dan oluşturarak, gol arayacak.

Habertürk'ten Kartal Yiğit, iki hocanın derbi maçında sahaya oynatacağı taktiği yazdı.

İKİSİ BİR ARADA
Rumen teknik direktör Hagi, pazar akşamı Ali Sami Yen’de oynayacakları derbi maçında, Beşiktaş’a karşı sürpriz bir sistemle sahaya çıkmaya hazırlanıyor. Pino ve iyileşen Baros’u aynı anda ilk 11’de oynatmayı planlayan teknik adamın, sahaya mutlak galibiyet ve üç puan parolasıyla çıkacağı ve bu defa beraberliği kesinlikle düşünmediği öğrenildi. Takımının son haftalarda yaşadığı gol problemine çift forvetle çözüm bulmayı hedefleyen teknik adamın, Baros’un geri dönmesiyle oldukça rahatladığı bildirilirken, Pino’yu biraz daha kanatlara kaydırarak oynatacağı ve orta sahayı yine sağlam tutarak, hem hücum hattını hem de savunmasını desteklemeyi amaçladığı kaydedildi. Forveti Baros ve Pino’dan oluşturacak olan Hagi, hücum hattına ayrıca Elano’yu da yerleştirecek. Hagi, üç oyuncusuna gollük bölgelerde özel çalışmalarla varyasyonlar yaptırıyor.

KARANLIK ODA
Beşiktaş’ın hocası Schuster, lig maçlarında hiç yapmadığı bir şeyi yaptı, odasına kapanıp G.Saray maçlarının kasetlerini günler öncesinden analiz etti, rakibin zayıf yönlerini belirledi.

Ligde her geçen gün irtifa kaybeden Kartal’da Bernd Schuster işe dört elle sarılmaya başladı. Daha önceki lig maçlarını fazla dikkate almayan ve rakipleri sadece maç günü yaklaşık 20 dakikalık analizle yetinen Alman teknik adam, Galatasaray derbisine ayrı bir özenle hazırlanıyor. İşte yaşananlar... Tarz değiştiren Sarışın Melek, ezeli rakipleri Galatasaray’ın son oynadığı Manisa ve Kayserispor maçının kasetlerini aldı odasına kapandı. Tek başına analizler yapan Schuster’in değerlendirmesine göre Sarı-Kırmızılı takımın en zayıf halkası defansı. Orta saha da savunmaya fazla yardımcı değil. İşte bu rapor doğrultusunda rakibi avlamayı planlayan Schuster yöneticilerle kısa bir görüşmede bulunarak “Zor bir maç bizi bekliyor. Savunmalarında sorun var. Hızlı adamlarla bu avantaja çevrilebilir. Orta sahaları da defansa fazla yardım etmiyor ve kopukluk görünüyor. Bunları iyi değerlendirmeye ve sonuca gitmeye çalışacağız” dedi.

2010 MODEL TAKTİK
Konyaspor maçı sonrası Türk futboluna “1960’lı yılların oyunu” vurgusu yapan Bernd Schuster, Galatasaray’a karşı üç forvetle çıkmayı planlıyor.

Geçen haftanın gündem konusu, Bernd Schuster’in söylediği Türk futbolunun 1960’lı yılların futbolunu oynamasıydı. Bu çok tartışıldı, bazıları hak verdi bazıları eleştirdi. Peki Siyah-Beyazlı takımın Real Madrid patentli hocası Galatasaray derbisinde nasıl bir oyun anlayışı benimseyecek? Kendi tabiriyle 2010 model bir Kartal olacak. Yani Beşiktaş takımı deplasmanda olmasına rağmen sağlı sollu saldıracak. Her ne kadar Schuster, G.Birliği maçının ikinci yarısında geriye çekildiklerini ve kontra oynadıklarını kabul etse de Cimbom’a karşı taktik açık ve net: Üçlü forvetle saldırı...

Sarı-Kırmızılı takımın savunma röntgenini çeken ve bundan yararlanmak isteyen Schuster, ileride Quaresma ve Bobo’nun yokluğunda Nobre, Tabata, Holosko üçlüsüne şans vermeyi planlıyor. Takım hücuma çıktığında ilk etapta kanatlarda görünen Tabata ve Holosko’yu hücumda değerlendirmenin hesaplarını yapıyor. Savunma yine dörtlü başlayacak ama oyunun gidişatına göre üçlüye dönecek. Ön liberoda iki isim olacak ve önlerinde de Schuster’in sahadaki kumandası Guti bulunacak...