BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,14
HABER /  GÜNCEL

2. dalga Cumhuriyet Mitingi

Atatürkçü Düşünce Derneğinin öncülüğünde yapılan Cumhuriyet Mitingi Ankara'da Tandoğan'da başladı.

Abone ol

Atatürkçü Düşünce Derneğinin öncülüğünde düzenlenen ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteklediği ''Cumhuriyet Mitingi'' Tandoğan Meydanı'nda düzenlendi.

Ankara dışındaki illerden otobüslerle gelen katılımcılar, otobüslerin yönlendirildiği Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) toplanarak Tandoğan Meydanı'na doğru yürümeye başladı.

Miting alanına gelenlerin, Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin yanı sıra ''Vatan toprağı kutsaldır'', ''Laiklik adam olmaktır'', ''Ya istiklal ya ölüm'', ''Yargıya uzanan eller kırılsın'', ''Türkiye laiktir laik kalacak'' yazılı pankartlar taşıdıkları görüldü.

Katılımcılar, Tandoğan Meydanı'na, oluşturulan kontrol noktalarından kapsamlı üst araması yapıldıktan sonra alınıyor. Miting alanı çevresinde emniyet güçlerince geniş güvenlik önlemleri alınırken, Tandoğan Meydanı'nda yaklaşık 4 bin polisin görev aldığı bildirildi.

Herhangi bir sağlık sorunu yaşanması durumunda müdahale için ambulans ve sağlık görevlileri hazır bekletilirken, seyyar tuvaletler de oluşturuldu.

MİTİNG SONA ERDİ

Çok sayıda sivil toplum örgütünün yanı sıra bir çok sanatçının da destek verdiği miting yaklaşık iki saat sürdü. Mitingde coşkulu anlar yaşanırken, Tandoğan Meydanı’nı tamamen dolduran katılımcıların bir kısmı ise Anıtkabir’e doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Konuşmaların ardından platformdan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan’a hep bir ağızdan selam gönderildi.

Ayrıca, Sanatçı Edip Akbayram da kalabalığa seslenerek, mini bir konser de verdi. Akbayram’ın şarkılarına eşlik eden binlerce vatandaş coşku dolu anlar yaşadı. Miting sona ererken bütün sanatçılar ve ADD Miting Tertip Komitesi sahneye davet edilerek yine hep bir ağızdan Gençlik Marşı okundu. Mitingin ardından katılımcıların çoğu Anıtkabir’e doğru yürümeye başladılar.

İŞTE MİTİNGDEN İLGİNÇ KARELER 

[PAGE]

[PAGE] [PAGE]

 

[PAGE]

 

[PAGE]

 

[PAGE]

 

[PAGE]

 

[PAGE]

 

[PAGE]

 

[PAGE]