BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.437,28
HABER /  GÜNCEL

2 çocuğu ölen anneyi isyan ettiren karar

Biri 6 biri 12 yaşındaki iki kardeşi arabayla ezerek öldüren adam şu anda dışarıda. Anne isyan etti!

Abone ol

Yalova'nın Çınarcık İlçesi'ne bağlı Teşvikiye Beldesi'nde, 3 ay önce 6 yaşındaki Ecem ve 14 yaşındaki ağabeyi Erkan Düz'e çarparak ölümlerine neden olan kamyonetin sürücüsü 25 yaşındaki Murat G.'nin 24 bin TL kefaletle tahliye edilmesine çocukların annesi Emine Düz, isyan etti.

Düz, “Bu adamla aynı ortamda olmaya dayanamıyorum. Tahammülüm kalmadı artık. 24 bin TL vererek serbest kaldı. Mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim” dedi.

Teşvikiye Beldesi'nde 3 ay önce, oynadıktan sonra el ele tutuşup evlerine doğru yürüyen Düz kardeşlere, yolun karşısına geçmek istedikleri sırada Murat G.'nin kullandığı 77 AY 988 plakalı kamyonet çarptı.

Kazada, kamyonetin 15 metre sürüklediği Erkan Düz olay yerinde yaşamını yitirirken, kız kardeşi Ecem ise kaldırıldığı Yalova Devlet Hastanesi'nde kurtarılamadı. Olay sonrası yol kenarındaki çitlere çarparak duran araç sürücüsü Murat G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Hakkında, Yalova Asliye Ceza Mahkemesi'nde ‘dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Murat G.'nin yargılanmasına başlandı. Murat G. verdiği ifadede, “Olay günü yolda yürüyen kardeşler önlerine çıkan köpekten kaçıp önüme çıkınca fren yapmama rağmen kendilerine çarptım” dedi.

Mahkeme, duruşmayı ertelerken tutuklu sanığın 24 bin TL kefalet karşılığında tahliye edilmesine karar verdi.

Duruşma sonrası kazayla ilgili çıkan haberleri içeren gazeteleri basın mensuplarına gösteren Erkan ve Ecem Düz kardeşlerin annesi Emine Düz, doğum gününde yaşamını yitiren kızı ve oğlunun ölümüne neden olan sanığın mahkemede gerçeği söylemediğini öne sürdü. “Bu kişinin aşırı süratli araç sürdüğünü tüm herkes biliyor” diyen Emine Düz, “Birkaç kez de ufak çaplı kazalara da karışmış. Mahkemede çocuklarımın önüne köpek çıktığını, köpekten kaçarken onlara yanlışlıkla çarptığını söylüyor. Yanına aldığı görgü tanıkları da böyle söylüyor. Ben bu adamla aynı ortamda olmaya dayanamıyorum. Tahammülüm kalmadı artık. 24 bin TL vererek kefaletle serbest kaldı. Ben mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Ondan hala şikayetçiyim” diye konuştu.