BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

2 ayda 109 PKK'lı teslim oldu

Başlatılan çözüm süreciyle birlikte PKK’lıların teslim olmasında önemli artışlar oldu.

Abone ol

Son iki ay içerisinde çocuğu çocuk yaşta olan 109 örgüt üyesi teslim oldu. Teslim olan örgüt üyeleri, kamplardaki kötü şartlardan dolayı kaçtıklarını ifade etti.

Hükümet tarafından başlatılan çözüm süreciyle birlikte dağdan inişlerde önemli artışlar oldu. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, PKK’ya katıldıktan sonra pişman olup dönenlerin sayısındaki artışlar mercek altına alındı. Örgüt üyelerinin kamplardaki kötü yaşam koşullarına alışamadıkları için kaçtıkları ve güvenlik birimlerine teslim oldukları belirtildi. Son iki ay içerisinde örgütten kaçan ve çocuğu çocuk yaşta olan örgüt üyeleri herhangi bir suça karışmadıkları için alınan ifadelerinden sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

2 AYDA 109 KİŞİ
Edinilen bilgiye göre, son iki ay içerisinde 109 örgüt üyelerinin teslim olduğu belirtildi. Teslim olmalardaki artışı, örgüt kamplarındaki kötü yaşam koşullarına bağlayan güvelik birimleri, “örgütün kamplarını güllük gülistanlık gösteriyor. Bunun yalan olduğunu teslim olan örgüt üyeleri anlatıyor” dediler. Teslim olan örgüt üyelerinin verdiği bilgilere göre, yoğun katılımlar nedeniyle kamplardaki yaşam koşullarının zorlaştığına dikkat çekerek, “Aç kaldığımız günler oldu. Yaşam koşulları çok kötü. Bu nedenle kaçıp teslim olduk” dediler. Bu arada, teslim olan örgüt üyelerinin herhangi bir suça karışmadıkları belirlenmesi üzerine hepsi serbest bırakıldı.