BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

18 milyon e-mail şifresi çalındı

Almanya'da 18 milyon e-posta hesabına ait şifrelerin çalındı. Yetkililer, kullanıcıların şifreleriyle banka ve alışveriş işlemi yapılmasından korkuyor.

Abone ol

ALMANYA'da 18 milyon e-posta hesabına ait şifrelerin çalındı. Yetkililer, kullanıcıların şifreleriyle banka ve alışveriş işlemlerinin yapılmasından korkuyor.

Aşağı Saksonya Eyaleti'ndeki Verden kenti savcılığının yürüttüğü soruşturma, ülkede kadar meydana gelen en büyük veri hırsızlığını ortaya çıkardı.

Şifreleri ele geçirilen hesaplardan bazı e-posta adreslerinin şu ana kadar spam amaçlı olarak kullanıldığını tespit eden yetkililer, bu adreslerin internet kullanıcılarının banka bilgilerini ele geçirmek ve internette alışveriş için kullanılmasından endişe ediyor.

Verden Savcılığı Sözcüsü Lutz Gaebel, "Çalınan verilerin şu anda kötü amaçlı olarak aktif şekilde kullanıldığından şüpheleniyoruz" dedi.Der Spiegel dergisinin internet sitesinde yer alan habere göre, internet korsanlarının ele geçirdiği e-posta adresleri ve şifreleri arasında yalnızca Almanya değil, farklı ülkelerde hizmet veren e-posta servis sağlayıcılarına ait hesaplar da bulunuyor.

.COM UZANTILI ADRESLER DE VAR

İnternet korsanlarının ele geçirdiği e-posta adresleri arasında ".com" uzantılı adreslerin de bulunduğu bildirildi.

Almanya'nın Enformasyon Teknolojileri Güvenlik Dairesi (BSI), savcılık tarafından iletilen bilgiler ışığında hesap şifreleri çalınan internet kullanıcılarını bilgilendirmek amacıyla çalışma başlattı.

Almanya'da geçen yıl sonunda savcıların yaptığı soruşturma, yaklaşık 16 milyon e-posta adresi ve şifrelerinin çalındığını ortaya çıkarmıştı.

BSI hazırladığı veri tabanıyla internet kullanıcılarına e-posta hesaplarının şifrelerinin çalınıp çalınmadığını kontrol edebilme imkanı sağlamıştı.

Der Spiegel dergisinin internet sitesinde yer alan haberde, Almanya'da son dört ayda ortaya çıkarılan iki büyük veri hırsızlığı olayında da şüphelerin Baltık ülkelerinde bulunan internet korsanları üzerinde yoğunlaştığı kaydedildi.