BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,84
ALTIN 2.404,13
HABER /  GÜNCEL

17 şubat okullar tatil mi işte illerin listesi!

Beklenen kar yağışı başladı. Gözler Valiliğin kararına döndü. Bugün yani 17 şubat salı günü okullar tatil mi? İşte bugün okulların tatil olduğu yerler

Abone ol

İSTANBUL 'da kar beklenenden yoğun şekilde gelince 'okullar bugün tatil mi' sorusu gündeme oturdu. Kar yağışı Kocaeli ve Sakarya illerinde kuvvetli olacağı için bu illerde de okulların tatil olma ihtimali bulunuyor. Bugün yani 17 Şubat salı günü için okulları tatil eden il Zonguldak oldu. Meteorolojinin tahminlerine göre haftasonua kadar birçok bölgede kar yağışı devam edecek.  İstanbul Valiliği 'nin yarın yani 18 şubat çarşamba günü okulları tatil etmesi bekleniyor.

Kastamonu , Sivas , Erzurum , Kocaeli , Bolu , Ankara , Afyon , Bursa ve Eskişehir 'de kar yağışı bu geceden itibaren etkili olacak. Peki bugün yani 17 şubat salı günü okullar tatil olur mu. Valiliklerden henüz bu konu ile ilgili bir açıklama yok.

ZONGULDAK'TA OKULLAR TATİL

Zonguldak'ta kar yağışı etkisini arttırdı. Yeni hava durumu raporlarına göre kar daha da şiddetlenecek. Zonguldak Valiliği bugün okulların tatil edildiğini açıkladı. Zonguldak'ta merkez ile Kilimli ve Kozlu ilçelerinde eğitime bugün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı merkez, bağlı belde ve köyler ile Kilimli ve Kozlu ilçelerinde eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Engelli kamu görevlileri, hamileler ve kronik hastalığı bulunanların da bugün idari izinli sayılmasına karar verildi.

SAMSUN'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Samsun'da il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi.
Samsun Valiliğinin açıklamasında, geceden bu yana etkisini artıran kar yağışı dolayısıyla il genelinde eğitim öğretim faaliyetinde bulunan ilk ve orta dereceli okulların 17 Şubat Salı ve 18 Şubat Çarşamba günleri tatil edildiği belirtildi.
Açıklamada, ildeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de söz konusu günlerde idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ORDU'DA EĞİTİME ENGEL

Gece saatlerinde etkili olan kar yağışı sebebi ile Gürgentepe ve Gölköy ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.  

KASTAMONU'DA OKULLAR TATİL
Kastamonu'da, kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerdeki okular bugün tatil edildi.

Alınan bilgiye göre, ilçelerden Abana, Bozkurt, İnebolu, Çatalzeytin'deki tüm eğitim kurumları ile Doğanyurt ve Küre'de taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Cide'de ise taşımalı sistem kapsamındaki okulların bugün ve yarın tatil edilmesi kararlaştırıldı.

KAR BAŞLADI

Sabah saatlerinde Beylikdüzü'nde başlayan kar yağışı akşama doğru tüm bölgeye yayılacak. Yağışların öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

hava-durumu-2.20150216160114.jpg

Kırklareli çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Peki İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Afyon, Balıkesir, Kütahya, Kastamonu, Zonguldak, Eskişehir ve Kocaeli'de hava durumu nasıl?

hava-durumu-5.jpg

BATI AKDENİZ'DE BUZLANMA VE DON UYARISI

Batı Akdeniz'de iç kesimler için orta kuvvette buzlanma ve don, denizlerde ise gece yarısından sonra fırtına uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Batı Akdeniz Bölgesi'nde hava parçalı bulutlu, öğleden sonra iç kesimler hafif yağmurlu ve karla karışık yağmurlu geçecek. Hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacak. En yüksek hava sıcaklıkları Antalya'da 16, Isparta'da 4, Burdur'da 6 ve Muğla'da 10 derece olacak. Rüzgar, kuzey yönlerden orta, akşam saatlerinden sonra kuvvetli esecek.

İç kesimlerde orta kuvvette buzlanma ve don, denizlerde ise gece yarısından sonra fırtına bekleniyor.

Denizlerde rüzgar kuzey yönlerden 3 ila 5, öğleden sonra Bodrum Datça arasında 5 ila 7, gece yarısından sonra Bodrum Anamur arasında 6 ila 8 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği Bodrum Datça arasında öğleden sonra 3 metreye, Bodrum Anamur arasında ise 5 metreye kadar ulaşması tahmin ediliyor.

KARADENİZ'DE ÇIĞ TEHLİKESİ

MeteorolojiGenel Müdürlüğünden, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da çığ tehlikesi bulunduğu bildirildi.

Kurumun internet sitesinde yer alan uyarıda, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da mevcut kar tabakasının üzerine yağacak taze kar nedeniyle yüksek ve eğimli kesimlerde çığ tehlikesi bulunduğu kaydedildi. 

Uyarıda, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 

Çığ tehlikesinin, bugün saat 23.00'ten 20 Şubat'a kadar sürebileceği belirtildi.