BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

16 yıldır oğlunu bekliyor

Osmaniye Kadirli'de yaşayan anne, 16 yıl önce ''okula gidiyorum'' diyerek evden ayrılan oğlunu bekliyor.

Abone ol


Anne Hatice Erdem (49), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1994'te ortaokul 3. sınıf öğrencisi olan oğlu Mehmet Akif Erdem'in, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki evlerinden okula gitmek üzere ayrıldığını anlattı.

Eve dönmeyince yaptıkları araştırmada oğlunun okula da gitmediğini öğrendiklerini bildiren Erdem, ''Bunun üzerine kayıp başvurusu yaptık. Gece Malatya Emniyet Müdürlüğünden telefonla arayıp oğlumuzun bulunduğunu, sabah alabileceğimizi belirttiler'' dedi.

Malatya'ya giden eşi Remzi Erdem'e, Emniyet Müdürlüğündeki görevlilerin ''oğlunun bir ara izin isteyip ekmek almak için dışarı çıktığını ve dönmediğini'' söylediğini ifade eden Erdem, ''Eşim bunu anlatınca bir kez daha yıkıldık. 3 kız kardeşi de merakla bekliyordu. Sonrasında ise tüm çabalara rağmen ölü veya diri olduğuna dair hiçbir sonuç alamadık. Tek isteğimiz, oğlumuzun bulunması'' diye konuştu.

Eşinin 1998'de geçirdiği kalp krizi sonucu öldüğünü bildiren Erdem, ardından oğlunun askerlik işlemi yaptırmadığına dair bildirimde bulunulduğunu, bunun acılarını tazelediğini belirtti.

Hatice Erdem, ''Oğlumun eşyasıyla avunuyorum. Belki bir gün gelir veya bir haber alırım diye umutla bekliyorum'' dedi.

Araştırmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Erdem, Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğüne yeniden başvurduklarını ve gönderilen yazıda, ''Yapılan araştırmada oğlunuzun 8 Şubat 1994'te kayıp olarak arama kaydına alındığı ve 5 Mayıs 2005'te Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Müdürlüğünce bulundu kaydının işlendiği anlaşılmıştır'' ifadesinin yer aldığını kaydetti.

Bunun üzerine yaptığı telefon görüşmelerinden de sonuç alamadığını anlatan anne Erdem, yaşadıkları acıya son verilmesi için yetkililerden duyarlılık beklediğini ifade etti.