BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

16 yaşında üniversiteli oldu

Bursa'da 2.5 yaşında okuma- yazma öğrenip, 4 yaşında ilkokula başlayan Oğuz Dursun, 16 yaşında ilk kez girdiği ÖSS'de üniversite kazandı.

Abone ol

Bursa'da 2.5 yaşında okuma- yazma öğrenip, 4 yaşında ilkokula başlayan Oğuz Dursun, 16 yaşında ilk kez girdiği ÖSS'de 305,570 puan alarak Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü kazanmayı başardı.

Merkez Osmangazi İlçesi Soğukkuyu Mahalesi'nde annesi, babası ve kardeşi ile yaşayan Oğuz Dursun, 16 yaşında üniversiteyi kazanmanın mutluluğunu ve burukluğunu yaşıyor. 2 buçuk yaşında okumayı söken ve 4 yaşında Milli Eğitim Bakanlığı'nın özel izni ile ilkokula başlayan Oğuz Dursun, iş hayatına erken atılmanın güzel bir duygu olduğunu söyledi. ÖSS'den 305,570 puan aldığını söyleyen Dursun, ilk tercihinin Uludağ Üniveristesi Hukuk Fakültesi olduğunu söyledi. Dursun, puanının tutmaması sebebiyle ikinci tercihi olan aynı üniversitenin İşletme Bölümü'nü kazandığını da kaydetti.

Dershaneye gitmeden üniversiteyi kazandığını söyleyen Dursun, "Dar gelirli bir aileyiz. Ailemin maddi durumu iyi olmadığından dershaneye gidemedim. Fakat dershaneyi eve getirdim. Eğer dershaneye gitseydim Hukuk Fakültesi'ni kazanırdım. Ama İşletme Bölümü'nü kazandığımdan dolayı da mutluyum. Çok sistemli bir şekilde çalışacağım. Parasızlık yüzünden bazen korkuyorum, hatta bazı zamanlar rüyalarıma bile giriyor" dedi.

Arkadaşlarının yeni yeni yürümeye başladığı sırada kendi kendine okumayı ve yazmayı öğrendiğini belirten Dursun, eylül ayında başlayacak üniversite için Osmangazi Belediyesi'ne bağlı Şişme Oyun Parkı'nda çalışarak harçlığını çıkarmaya çalıştığını söyledi. Dursun, "Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi'ni başarılı bir şekilde bitirdikten sonra üniversiteye de girdim. Okulum Eylül ayında başlayacak. Bunun için yaz tatilimi boş geçirmiyorum. Haftalık 70 YTL kazanarak üniversiteye maddi olarak da hazırlanıyorum" diye konuştu.

Oğlunun küçük yaşta harfleri tanıyarak okumayı öğrendiğini belirten baba Mustafa Dursun, oğlunun yaşıtlarının sokakta oyun oynarken hep ders çalıştığının altını çizdi. Kendisinin bir fabrikada operatör olduğunu söyleyen Dursun, oğlunun meslek seçimine karışmadığını, kendi kararını kendisinin vereceğini belirterek, "Oğuz gerçekten süper bir öğrenci. İlköğretim hayatını, başarısından dolayı burslu olarak özel okulda tamamladı. Çocuklarımı okutmak için ek iş de yapıyorum. Üniversiteye erken yaşta başlayacak çocuğum için yetkililerden yardım bekliyorum" şeklinde konuştu.