BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

155 ihalenin hesabını sordu!

CHP'nin Antalya adayı Yıldıray Sapan, eski belediye başkanı olan AK Parti'li milletvekili adayını bakın neyle suçladı.

Abone ol

CHP'nin Antalya adayı Yıldıray Sapan, AK Parti 3'üncü sıra adayı Menderes Türel'in Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde 155 ihaleyi tek bir kişiye verdiğini iddia etti. AK Partili aday Menderes Türel de, yaptığı  açıklamada CHP'nin kendisine yüklediği tetikçilik görevini yerine getirdiğini, mesnetsiz ve asılsız iftiralarla siyasi rakiplerini karalamaya çalıştığını söyledi.

Antalya'da CHP'nin 4'üncü sıra milletvekili adayı Yıldıray Sapan, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Sapan, AK Parti'nin Antalya 3'üncü sıra milletvekili adayı Menderes Türel'in başkan olduğu dönemde, 7 milyon 264 bin TL'lik 155 ihalenin yerel bir gazetenin sahibi olan M.Ç'nin sahibi olduğu 4 şirkete verildiğini iddia etti. İhalelerin 'doğrudan temin' yoluyla yapıldığını belirten Sapan, "Bu arkadaş ve onun adresindeki firmalar, basılı evraktan, afiş, bildiri basımına, bayraktan billboarda, konser düzenlemesinden yemek teminine yapmadık işi bırakmamışlar" dedi.

Söz konusu 155 ihalenin sürekli olarak aynı kişiye verilmesinin "Çan kulesinden birisi işaret vermezse bu kadar tesadüf bir araya gelmez" diye yorumlayan milletvekili adayı Sapan, çan kulesinden işaret veren kişinin de Menderes Türel olduğunu ileri sürdü. Yıldıray Sapan, söz konusu 155 ihalenin evrak tanzimlerinin de usulüne uygun yapılmadığını, doğru düzgün piyasa fiyat araştırması bulunmadığını iddia etti, bu konuda belediyenin suç duyurusunun bulunduğunu söyledi.