BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  MEDYA

15 Temmuz’un 2. ve 3. dalgaları geliyor

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, bugünkü yazısında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası cemaatlerin ve tarikatların hedef tahtasına konulduğunu iddia etti.

Abone ol

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan'ın "Uyarıyorum: 15 Temmuz’un 2. ve 3. dalgaları geliyor.." başlıklı yazısı, sosyal medyada konuşuluyor.

Kaplan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'de İslam'a karşı bir ortam oluşturulduğunu yazdı.

16 Temmuz sonrası birilerinin "NATO kafalı Kemalist generalleri" ekranlara çıkarmaya başladığını söyleyen yazar, bu kesimin asıl amacını da  "cemaatler, tarikatler üzerinden 15 Temmuz'da şahlanan, bizim tarih yapmamıza imkân tanıyan ruhun ana kaynağı İslâm'ı vurmak!" olarak açıklıyor.

15 TEMMUZ SÜRECİ, 28 ŞUBAT'TAN DAHA TEHLİKELİ!

15 Temmuz sürecinin 28 Şubat'tan daha karmaşık ama daha tehlikeli bir süreç olduğunu savunan Yeni Şafak yazarı, 2. ve 3. dalgaları yazısında böyle açıklıyor:

15 TEMMUZ'UN 2. VE 3. DALGALARI...

"Bu ikinci dalga'da tezgâhlanan oyun çok tehlikeli: Bu kez bir yandan Kemalist-laikler, öte yandan bu yeni-FETÖcü tipler cemaatlere, tarikatlere saldırmaya başlayacaklar... 15 Temmuz'un ikinci dalgası bu. Bu dalga 16 Temmuz'dan itibaren çoktan başladı bile; şimdi alabildiğine alevlendiriliyor...

Buradan üçüncü dalga'ya geçilecek ve bu toplumun bu topraklardaki bin yıllık köklerinin -iyi kötü temsilcisi olan- cemaatler ve tarikatler, iki yaylım ateşi arasında kalacaklar...

Üçüncü dalga'da, cemaatler birbirine düşürülecek, fitne-fesat alacak başını gidecek... Böyle böyle toplum, saçma sapan tartışmalarla İslâm'dan soğutulacak, laiklerin kucağına itilecek..."

LAİKLİK "KUTSAL İNEK" Mİ?

Tartışılması gereken meselenin laiklik olduğunu söyleyen Kaplan, laikliğin topluma tepeden dayatıldığı görüşünde. Laikliğin "kutsal ineğe" dönüştürüldüğünü savunan yazar, "kutsadılar ve laikliği bahane ederek bu toplumun has çocuklarının canına okudular..." ifadelerini kullanıyor.

LAİKLİĞİ TARTIŞAN HERKES AFAROZ EDİLİYOR

Yarım asır başörtüsü üzerinden bu millete laiklik adına zulmedildiğini yazan Kaplan, şöyle devam ediyor:

"Daha ürpertici olan nokta da şu: Batı'da bütün büyük düşünürler, laikliği kıyasıya tartışıyorlar... Sözgelişi Fransız ve ateist düşünürlerden Luc Ferry, laikliği “sahte din” olarak tanımlıyor... Sadece bu bir örnek bile her şeyi anlatmaya yetiyor olsa gerek...

Ama bizde laikliği tartışmaya kalkışan herkes kolaylıkla topa tutuluyor ve aforoz ediliyor! Nedir bu, peki?

“Dogmalardan kurtulacağı” söylenen bir ülkenin tek bir dogmaya mahkûm olması, elbette ki!"