BIST 9.460
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.503,10
MEDYA

15 Temmuz darbe girişimine dair çok özel görüntüler

Görüntülerde, Genelkurmay Başkanı dahil üst düzey komutanları derdest eden darbeci özel kuvvetler personelinin otobüslerle karargaha gelişi, cuntacılara ait tank ve zırhlı araçların Genelkurmay Karargahı'na girdiği dakikalar an be an yer alıyor.

15 Temmuz 2016 Türkiye’nin en karanlık gecesiydi. Darbeciler ilk olarak Genelkurmay karargahını işgal etti. Ardından Genelkurmay Başkanı dahil üst düzey komutanları derdest ederek, harekete geçtiler. Ancak halkın kahramanca direnişi darbeyi başarısız kıldı. O karanlık gecenin üzerinden iki buçuk yıl geçti. Darbecilerin mahkemelerde hesap verirken, o geceye dair görüntüler de çıkmaya devam ediyor.

O gecenin en fazla merak edilen noktalarından olan Genelkurmay Başkanlığı’nda yaşananlara dair çok özel görüntülere ulaştı. Darbeciler aslında hain girişimi gece 3’te planlamıştı, ancak mit müsteşarının karargaha gelişi onları panikletti. Fidan’ın saat 20.22'de karargahtan ayrılmasının ardından ise darbeciler hemen harekete geçti.

ÖZEL KUVVETLER 21.21’DE GELİYOR Saat 21.21'de darbeci özel kuvvetler personelini taşıyan otobüs Genelkurmay Karargahı’na geliyor. Ağır silahlı ve tam teçhizatlı darbeciler, Ay Yıldız Nizamiyesi önünde hızla otobüsten inerek, doğrudan karargaha doğru ilerliyor.

DARBECİ SUBAYLARIN TALİMATLARI DUYULUYOR Karargahta bulunan darbeci subaylarda onların girişlerini kolaylaştırmak için kapıda bekliyor, görevlileri bu yönde talimatlar veriyor. “Kapıyı açın, özel kuvvetler geliyor” şekildeki talimatlar net olarak duyuluyor. Daha sonra karargaha yönelen darbeciler dönemin Genelkurmay Başkanı olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar dahil üst düzey komutanları alıkoyarak, karargahı işgal ediyor.

Sitene Ekle
Etiketler