BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.488,37
GÜNCEL

İstanbul'da içinden insan geçecek kadar yüksek 400 metrelik tünel bulundu

İSTANBUL Üsküdar'da evlerinin altından bir tünel geçtiğini tesadüfen fark eden mahalleli panik yaşadı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler ise içinden bir insanın geçebileceği genişlikte, 400 metre uzunluğunda bir tünel tespit etti.

ÜSKÜDAR'da sabah işe gitmek için evden çıkan vatandaşın aracının tekeri bir göçüğe saplandı. Komşuları yardımına yetişip aracı çıkardılar. Göçüğün sebebini araştıran vatandaşlar evlerinin altından büyük bir tünel geçtiğini görünce polisi aradı. Polis ve belediye ekipleri evlerin altından yaklaşık 400 metre uzunluğunda içinden insan geçebilecek bir tünel geçtiğini tespit etti. Tünelin yakınlardaki bir cemaat yurdu inşaatı için kazıldığı belinlendi.

Bahçelievler Mahallesi’nde önceki sabah işe gitmek için evinden çıkan bir vatandaşın aracının arka tekeri bir göçüğe saplandı. Komşularının yardımıyla aracını kurtaran vatandaş, bir anda ortaya çıkan göçüğün sebebini araştırmaya başladı. Göçüğün evlerinin altından geçen bir tünele ait olduğunu tespit eden vatandaş durumu hemen polis ekiplerine haber verdi.

400 METRE UZUNLUĞUNDA TÜNEL... İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve belediye ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaptığı çalışmalarda vatandaşları tedirgin eden tünelin, yaklaşık 400 metre uzunluğunda olduğu belirlendi. Tünelin yakın zamanda yapımına başlanan Süleymancılar cemaatine ait Çengelköy Sultan Murat Kur’an Kursu Talebe Yurdu'na ait olduğu tespit edildi.

YURT YETKİLİLERİNE VE MÜTEAHHİTE ULAŞILDI... Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yurt yetkililerine ve yurdun yapımını üstlenen müteahhitte ulaştı. 4 ay önce gizlice yapımına başlanan 400 metrelik tünel için cemaat mensupları “Atık su gideri için yaptık” savunması yaptı. Tünelin kaçak ve usulsüz bir şekilde ana kanalizasyon hattına bağlandığı öğrenildi. Ancak inşaat halindeki yurda neden ‘gizli atık su giderine’ ihtiyaç duyulduğu ise aydınlatılamadı.

Sitene Ekle