BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

15 PKKlı teröriste idam cezası

İran terör örgütü PKK'nın uzantısı AK'a göz açtırmıyor. Silahlarıyla birlikte yakalanan teröristlerin yargılanması tamamlandı.

Abone ol

Terör örgütü PKK/PJAK'a yönelik operasyonlar aralıksız sürdürülen İran'da terör örgütüne mensup 15 kişi idam cezasına çarptırıldı.

İran güvenlik güçlerince sınır bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda silahlarıyla birlikte yakalanan terör örgütü sorumlularının yargılanmasının tamamlandığı bildirildi.

İran Devrim Mahkemesi'nde yargılanması sona eren terör örgütü sorumlularından Enver Hüseyin Penahi, Abdulvahid Botimar, Ferzad Kemanger, Ferhad Vekili, Eli Heyderiyan, Erselan Evliyayi, Hebibullah Letifi, İhsan Fetahiyan, Fesih Yasemini, Rustem Arkiya, Zeynep Celaliyan, Şerko Maarfi, Ferhat Çalış, Enver Rostemi ve Ramazan Ahmet, ''Terör örgütü PKK/PJAK adına silahlı eylem yapmak, cinayet, silahlı gasp ve teröre başvurmak, adam kaçırmak, bölge halkını tehdit etmek, İran'ın ulusal güvenliğini tehdit etmek ve terör örgütüne finansman sağlamak amacıyla uyuşturucu ticareti yapmak'' suçlarından idama mahkum edildiği kaydedildi.

İran ile Türkiye arasındaki ''Güvenlik İşbirliği Anlaşması'' kapsamında geçen ay Türkiye'yi ziyaret eden İran Uyuşturucuyla Mücadele Genel Müdürü General Hamid Reza Hhosseinabadi, terör örgütünün uyuşturucu ticareti faaliyetlerine karşı Türkiye ile yakın işbirliği yapıldığını belirterek, ''PKK/PJAK terör örgütü uyuşturucudan besleniyor, para kaynakları uyuşturucu. PJAK ile bölgede, batı sınırında çok sert mücadele ediyoruz'' diye konuşmuştu.

ABD, 4 Şubat 2009 tarihi itibariyle, terör örgütü PKK'nın İran'daki uzantısı PJAK'ı da ''terör örgütleri listesi''ne aldığını açıklamıştı. Bu karar, terör örgütünde panik yaratırken, İran tarafından memnuniyetle karşılanmıştı.

PJAK'ın terör örgütü listesine alınmasına ilişkin olarak basın açıklaması yapan İranlı Kürtlerin oluşturduğu KOMALA'nın lideri Abdullah Muhtedi, ''Terör örgütü PKK'ya bağlı PJAK örgütünün kendilerinden çok farklı bir örgüt olduğunu, PKK'ya bağlı oldukları sürece PJAK üyelerinin kendi saflarına katılmasına izin verilmeyeceğini ve İran'daki varlıklarının kabul edilmeyeceğini'' açıklamıştı.