BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.488,52
GÜNCEL

14 Şubat paylaşımı sosyal medyayı salladı

Bugün 14 Şubat sevgililer günü. Bir çok kişi sevgililer günü paylaşımı yaparken evli ve bir çocuk annesi Fatma Dursun Özcan sosyal medyada günün konusu oldu. Yüz efekti kullanan Özcan Ege şivesiyle çektiği 14 Şubat Sevgililer Günü videosuyla büyük beğeni aldı

Aydın'da, evli ve bir çocuk annesi Fatma Dursun Özcan'ın (29), yüz efekti kullanarak Ege şivesiyle çektiği 14 Şubat temalı kısa video, sosyal medyada beğeni topladı, kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ TARİHÇESİ : Sevgililer gününün tarihçesi ise 3. yüzyılda Aziz Valentine’nin gizlice kıydığı nikahlara dayanıyor. M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır. Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentine, gizli nikahlar düzenleyerek gençleri evlendirmeye devam etmiştir. İhanetin karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentine M.S. 270 yılında 14 Şubat’ta idam edilmiştir. Bu nedenle her yıl 14 Şubat’ta Sevgililer günü kutlanmaktadır.

Sitene Ekle
Etiketler