BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.325,93
HABER /  GÜNCEL

14 ilde FETÖ operasyonunda 44 gözaltı

Siirt merkezli 14 ilde sürdürülen operasyonda 62 zanlıdan 44'ü gözaltına alındı. Firari 18 zanlının yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Abone ol

SİİRT merkezli 14 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 44 zanlı yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Siirt merkezli İstanbul, Ankara, Bursa, Adana, Diyarbakır, Eskişehir, Batman, Tokat, Osmaniye, Balıkesir, Burdur, Hatay, Kütahya'da 27 Ağustos'ta FETÖ'ye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

44'Ü GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda, Siirt Üniversitesi personeli 4 daire başkanı, bir profesör, 2 şube müdürü, 4 doçent, 4 yardımcı doçent, bir hukuk müşaviri, 12 öğretim görevlisi, 2 araştırma görevlisi, 3 memur, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışan 2 öğretmen, İl Sağlık Müdürlüğünde görevli müdür ve müdür yardımcısı ile 5 emniyet mensubu ve 2 sivil gözaltına alındı. Haklarında yakalama kararı çıkartılan 62 zanlıdan 44'ü gözaltına alındı.

Zanlılara, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", "kurulan örgüte üye olmak", "dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık yapmak", "terör örgütüne finans sağlama", "haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek", "fişleme yapmak", "anayasayı ihlal", "cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı", "yasama organına karşı suç", "hükümete karşı suç", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "örgüte eleman kazandırma" suçlamaları yöneltildi.