BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

13 yazardan Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 13 yazar ortak suç duyurusunda bulunmaya ve tazminat davası açmaya karar verdi.

Abone ol

Partisinin grup toplantısında Kabataş olaylarını yeniden köpürtüp, kadın yazarları siyasi linç etmeye kalkan anlayışı protesto etmek amacıyla, 13 yazarın ortak başlıkla, farklı yazılar kalem almasını Kılıçdaroğlu'nun hedef alması ve ağır suçlamalar yöneltmesi üzerine 13 yazar suç duyurusunda bulunacaklarını ve tazminat davası açacaklarını açıkladılar.

Gezi olayları sürecinde Kabataş'ta yaşanan taciz olayını dillendirdikleri için linç edilmek istenen gazetecilere sahip çıkan yazarlar sosyal medyada da kampanya başlatmıştı.

Yeni Şafak, Star, Sabah, Yeni Akit ve Türkiye gazetelerinden 13 yazar 5 Mart yazılarını 'Diliniz KABA, vicdanınız TAŞ' başlığıyla yayımlamıştı. 13 yazarın ortak başlıkla, farklı yazılar kalem almasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında hedef almıştı. Ağır suçlamlar ve hakaretlerde bulunan Kılıçdaroğlu hakkında 13 yazar ortak suç duyurusunda bulunmaya ve tazminat davası açmayı karar verdi.

Yeni Şafak gazetesinden Kemal Öztürk, Merve Şebnem Oruç ve Yasin Aktay, Star gazetesinden Ahmet Kekeç, Ardan Zentürk, Halime Kökçe,Murat Çiçek ve Saadet Oruç, Yeni Akit gazetesinden Ersoy Dedeve, Kenan Alpay, Türkiye gazetesinden Fuat Uğur, Sabah gazetesinden Mahmut Övür, yazılarında “Diliniz KABA vicdanınız TAŞ” başlığını kullanmıştı. Abdülkadir Selvi ise tek kelimelik değişiklik yaparak, “Diliniz KABA, yüreğiniz TAŞ” başlığını kullanmıştı.

İşte yazarların ortak açıklaması:

"Kabataş olaylarını yeniden köpürtüp, kadın yazarlarımızı siyasi linç etmeye kalkan anlayışı protesto etmek amacıyla, 13 yazar olarak ortak başlıkla, farklı yazılar kaleme aldık.

Ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisinin grup toplantısında (10 Mart 2015), yazılarımıza atıfla, bizler hakkında ağır suçlamalar ve hakaret dolu cümleler sarf ettiğini endişe ve kaygıyla izledik. Her türlü nezaket ve seviyeden yoksun bu hakaretler cümlelerini, bir ülkenin ana muhalefet liderine yakıştıramadığımız gibi, ülkemiz adına, siyasetin geleceği adına son derece kaygı verici bulduk.

Bu muhalefet anlayışı, farklı fikirlere, düşüncelere ve eleştirilere tahammül edemeyen, basın özgürlüğünü hiçe sayan, düşünce hürriyetini yok eden bir zihin ürünüdür. Bizler gazeteci, yazar, fikir insanları olarak bu seviyesiz hakaretlere aynı düzeyde karşılık vermeyi kendimiz adına utanç sayarız. Bu nedenle hepimiz, bu hakaretlerin sahibi Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmaya ve tazminat davası açmayı karar verdiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."