BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.398,16
HABER /  DÜNYA

13 yaşındaki çocuklara 18’er yıl

Adana’da bir çocuğu oyuncak silah ile korkutarak evin bahçesindeki yemek kazanını gasp eden 13 yaşındaki 2 arkadaş hakkında 18’er yıldan top...

Abone ol

Adana’da bir çocuğu oyuncak silah ile korkutarak evin bahçesindeki yemek kazanını gasp eden 13 yaşındaki 2 arkadaş hakkında 18’er yıldan toplam 36 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Edinilen bilgiye göre, S.T. (13) ve arkadaşı H.Ş. (13) 13 Ekim 2013’de merkez Yüreğir ilçesi Anadolu Mahallesi’nde gezerken A.K.’ya ait bahçede bulunan 12 yaşındaki E.K.’den su içeceklerini söyleyerek izin istedi. E.K.’nin olumlu yanıt vermesi üzerine bahçeye girip çeşmeden su içen S.T. ve H.Ş., gittikten kısa bir süre sonra geri döndü. S.T., belindeki oyuncak silahı çıkararak “Sus kıpırdama” diyerek E.K.’yı tehdit etti. Bu sırada H.S. de evin bahçesinde bulunan 15-16 kilogram ağırlığındaki 400-500 TL değerindeki bakır kazanı alarak S.K. ile birlikte kaçtı. A.K.’nin durumu polise bildirmesi üzerine mahallede araştırma yapan Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri 2 çocuğu yakaladı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan S.T. ve H.Ş. hakkında “gece vakti silahla ve birden fazla kişiyle birlikte yağma ve konut dokunulmazlığını ihlal” suçlarından Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Cumhuriyet Savcısı, 18’er yıl hapis cezası istedi. Savcı ayrıca çocukların yaşlarından dolayı verilecek karardan yaş indirimi yapılmasını talep etti.
S.T., ifadesinde suçlamayı kabul etmeyerek, amacının oyuncak tabanca ile çocuklara şaka yapmak olduğunu söyledi. H.Ş. ise gasp iddiasını yalanlayarak, “S.T. 1 TL’ye aldığı oyuncak tabanca ile E.K.’ya şaka yapıyordu. O esnada tanımadığım 16-17 yaşlarında bir kişi kazanı alıp götürdü. Biz de onunla birlikte kaçmaya başladık. Sonra korkup evimize döndük. Kazanı biz gasp etmedik” diye konuştu.
Çocukların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
(İHA)