BIST 9.090
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,66
HABER /  GÜNCEL

13 Mayıs evde bakım maaşı yatan yeni iller güncel liste sorgulaması

13 mayıs evde bakım maaşı yatan iller hangisi, mayıs ayı evde bakım maaşı hangi illerde yattı sorularının cevabı ve mayıs ayı evde bakım maaşı sorgulama sayfası ve işlemi haberimizde olacak. Engelli, yaşlı ya da ağır hastalara bakan hasta yakınlarına verilen evde bakım maaşı mayıs ayında illerde yatmaya devam ediyor. İşte yeni bakıcı maaşı yatan iller 13 mayıs listesi

Abone ol

Evde bakım parası yatan iller hangisi, 13 mayıs evde bakım parası yatan yeni iller güncel liste haberimizde olacak. Mayıs ayının ortasına geldiğimiz günlerde toplamda 36 ilde evde bakım maaşı hesaplara yattı. 1 hafta içinde diğer illerde de evde bakım maaşının yatması tahmin ediliyor. Peki evde bakım maaşı sorgulama nasıl olur, ne yapmak gerekiyor? Detaylı anlatım haberimizde olacak.

13 Mayıs itibari ile evde bakım parası yatan illerin yeni listesi...

Devlet, başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyen, ihtiyaçlarını (beslenme, giyinme, tuvalet, merdiven inip çıkabilme gibi) gideremeyen kişilerin bakımını üstlenenlere her ay maaş ödüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın takibinde olan evde bakım parasına gerekli olan şartları taşıyan herkes başvurabiliyor. Gerekli şartları sağlayan ve engellisine bakan kişiye 2018 yılı için aylık 1085.5 TL ödeme yapılıyor. Evde bakım parasının alınabilmesi için engellinin bulunduğu hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte ikisinden düşük olması gerekmektedir.

Engelli aylığından yararlanmak isteyen kişiler Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nden aldıkları sevk ile sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelere gidiyorlar. Raporda belirlenen engellilik oranı sonrası muhtaçlık değerlendirmesi yapılıyor ve engellilik oranına göre belirlenen evde bakım aylığı bağlanıyor. Peki evde bakım aylığının takibi nasıl yapılıyor?

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA: Evde bakım maaşı yattı mı? sorusuna yanıt bulmanın iki yolu bulunuyor. İster sms isterseniz e Devlet sistemi üzerinden emekli maaşı sorgulaması yapabilirsiniz. Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmemizi sağlayan e Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e sms atmaları gerekiyor. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 sms ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.Ziraat bankası sms kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.