BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,81
ALTIN 2.397,77
HABER /  DÜNYA

12 şehitten sonra Azerbaycan'dan flaş karar!

Azerbaycan, Ermenistan'la aralarında yaşanan çatışmalar sonrası önemli bir adım attı. Azerbaycan cephe hattında tek taraflı ateşkes ilan etti! Açıklama yapan Aliyev, Azerbaycan'ın zafer kazandığını söyledi.

Abone ol

AZERBAYCAN-Ermenistan sınır hattında yaşanan çatışmada 12 Azeri askerin şehit olmasından sonra Azerbaycan'dan adım geldi. Azerbaycan cephe hattında tek taraflı ateşkes ilan etti!

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Vagıf Diyargahlı, Azerbaycan'ın tek taraflı olarak cephe hattındaki tüm askeri operasyonları durdurduğunu duyurdu.

Diyargahlı, "Barış için çabalayan ve uluslararası kurumların çağrılarını dikkate alan Azerbaycan, operasyonları tek taraflı olarak durdurma kararı aldı" dedi.

2 BÖLGE ERMENİSTAN GÜÇLERİNDEN TEMİZLENDİ

Cuma gecesinden bu yana çatışamalrda 12 askerinin hayatını kaybettiğini açıklayan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan Ordusu'nun Goranboy ve Naftalan kentleri için tehlike oluşturan Talış köyü etrafındaki tepe ve Seysulan yerleşim biriminin Ermenistan güçlerinden temizlendiğini belirtti.

ALİYEV: ZAFER AZERBAYCAN'IN

100'ün üzerinde Ermenistan askerini etkisiz hale getirdiklerini söyleyen İlam Aliyev 'Azerbaycan büyük bir zafer elde etti' dedi.

Karabağ'da yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'nün savaştan değil, barıştan yana olduğunu söyledi.

Azerbaycan Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Aliyev, "Cephe hattında yürüttüğümüz operasyonda büyük bir zafer elde ettik. Dün yeniden başlayan çatışmalarda 100'den fazla Ermeni askerinin öldü, 100'den fazla asker ise yaralandı" dedi.

ERMENİSTAN PROVOKASYONA BAŞVURUYOR

Ermenistan'ın barış istemediğini de söyeleyen Aliyev, 20 yılı aşkın süredir devam eden sorunda, Erivan'ın çözüme yaklaşıldığı dönemlerde her zaman provokasyona başvurduğunun altını çizdi.

LELE TEPESİ AZERBAYCAN ORDUSU'NUN KONTROLÜNE GEÇTİ

Buna göre, Fuzuli bölgesinde, Horadiz kentinin güvenliği için önemli olan Lele Tepesi de Azerbaycan Ordusu'nun kontrolüne geçti. Geri alınan bölgelerde savunma hattının oluşturulduğu ve mevzilerin güçlendirildiği duyuruldu.

6 TANK, 15 TOPU İMHA EDİLDİ, 100'DEN FAZLA ERMENİ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Bakanlık, çatışmalarda Ermenistan Ordusu'na ait 6 tank ve 15 topun imha edildiğini, öldürülen veya yaralanan Ermenistan askeri sayısının 100'den fazla olduğunu ifade etti. Açıklamada, 1 Mi-24 helikopterinin Ermenistan güçleri tarafından düşürüldüğü, 1 tankın ise patlayan mayın nedeniyle kullanılamaz hâle geldiği bildirildi. "Ateşkesin tekrar ihlâli durumunda Ermenistan'a daha ağır darbelerin vurulacağı" ifade edildi.