BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.420,78
HABER /  GÜNCEL

12 saatlik yol 3,5 saate iniyor!

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, İNTES'te konuştu 12 saatlik Konya-İstanbul arasının 3,5 saate ineceğini müjdeledi.

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İNTES'te içini döktü, yurtdışındaki bir ray üreticisiyle yaşadıkları sorunları anlattı. İki sene bir santim ray alamadıklarını söyleyen Yıldırım, KARDEMİR'in yatırımı sayesinde bu sorunu aştıklarını kaydetti. Toplantıda bir de müjde veren Yıldırım, Konya-İstanbul arasının trenle 3,5 saate ineceğini söyledi!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından Ankara Sheraton'da düzenlenen ''Gelişimin Altyapısı: Ulaştırma'' konulu geleneksel toplantıya katılan Yıldırım, Bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi verdi. Son 20 yılda dünyada büyümeyi sağlayan 30 ülke arasında ikinci sırada yer almayı başaran Türkiye'nin, Çin'i izlediğini ifade eden Yıldırım, ''Özellikle son 10 yıl içinde Türkiye sınıf atladı'' diye konuştu.

YILDIRIM'DAN ÜÇ ÇOCUK İSTEĞİ

Nüfus artış hızının daha önceki yıllarda az olması gerektiği yönünde bir inanç varken, ülkelerin kalkınmasındaki öneminden dolayı genç nüfusun önem taşıdığını, bu nedenle de nüfus artışının olumlu görüldüğünü anlatan Yıldırım, Türkiye'de de nüfus artış hızının azaldığını, bu nedenle de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üç çocuk yapılmasını önerdiğini söyledi. 

"DIŞARIDA BİZİ MAYMUNA ÇEVİRDİLER"

Konuşmasında Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu ihalesini Nurol Holding'in de ortakları arasında yer aldığı bir konsorsiyumun kazandığını hatırlatan Yıldırım, temel atma törenlerine katılmayan Başbakan Erdoğan'ın, bu önemli projenin temel atma törenine katılacağını bildirdi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, YİD modeli ihalesiyle İstanbul'a yapılacak üçüncü köprü ihalesi için de gün sayıldığını söyledi.

Demiryollarındaki çalışmalara ilişkin de bilgi veren Yıldırım, Türkiye'de demiryolu ekipmanlarının üretimi için arazi karşılığında TCDD Genel Müdürlüğünün yabancı şirketlerle ortak tesis kurduğunu ifade ederek, ''Biz, iki sene bir santim ray alamadık, iki tane yurt dışındaki firmanın oyuncağı haline geldik. 'Bu iş yürümez', 'bu rayı kendimiz yapacağız' dedik. Bunların afrasına tafrasına boyun eğemeyiz. KARDEMİR'i çağırdık, tesis kurdu. Şimdi artık KARDEMİR normal ray da yapıyor, Yüksek Hızlı Tren rayı da yapıyor. Dışarıda bizi maymuna çeviren adamlar da hizaya geldi, iyi bir şey oldu'' diye konuştu.

"KONYA-İSTANBUL 3,5 SAATE İNECEK"

Hızlı demiryolları hattının tamamlanmasıyla TCDD Genel Müdürlüğünün kendine yeten bir kuruluş haline gelebileceğini vurgulayan Yıldırım, Eskişehir-İstanbul hattının 2013'te, Ankara-Konya'nın bu yıl sonunda tamamlanacağını belirtti. Yıldırım, bu hatların tamamlanmasıyla Konya-İstanbul arasının 12'den 3,5 saate düşeceğini sözlerine ekledi.