BIST 10.277
DOLAR 32,23
EURO 34,72
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL

100. yılını andılar

Avrupa Birliği devlet ve hükümet başkanları, Brüksel’de iki gün boyunca düzenlenecek yarıyıl zirvesi öncesi Belçika’ya geldi. <br/>Liderler,...

Abone ol

Avrupa Birliği devlet ve hükümet başkanları, Brüksel’de iki gün boyunca düzenlenecek yarıyıl zirvesi öncesi Belçika’ya geldi.
Liderler, bugünkü programları kapsamında Birinci Dünya Savaşı’nın başlangıcının 100. yılını anmak amacıyla Ypres’deki savaş müzesini ziyaret ederek, burada gerçekleştirilen anma töreniyle savaş kurbanlarını andı. 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanları, askeri mezarlıkta gerçekleştirilen anma töreni sonrası birlikte akşam yemeği yedi.
Liderlerin yarınki zirvede öncelikle ele alacakları konunun Avrupa Parlamentosu seçimlerini izleyen önümüzdeki beş yıllık dönem için Komisyon üyeliklerine kimlerin seçileceği ve hangi ekonomik reformlara ağırlık verileceği olması bekleniyor. Liderler ayrıca işsizlikle mücadele, yenilik gücünün arttırılması ve sanayi ile enerji politikalarının koordine edilmesi konularını masaya yatıracak. İstikrar ve büyüme paktının esnekleştirilip kriz ülkelerinin tasarruf programını yumuşatarak büyüme amaçlı yatırımlara daha fazla kaynak ayırmaları şeklindeki taleplerin ise liderler arasında tartışmaya yol açması bekleniyor.
(İHA)