BIST 9.706
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.443,93
HABER /  GÜNCEL

1 Mayıs mesajları İşçi Bayramı nedir kutlama sözleri

1 Mayıs İşçi Bayramı nedir? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? Bugün dünyanın ve Türkiye'nin birçok yerinde kutlanan 1 Mayıs için sözler ve İşçi Bayramı kutlama mesajları internethaber.com'da.

Abone ol

Dünya çapında kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlama sözlerini ve mesajlarını sizler için derledik. Ülkemizde ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanmaya başlanan 1 Mayıs için kutlama mesajları göndererek insanlar bugünün önemine dikkat çekebilirsiniz. 1 Mayıs kutlama mesajları ve 1 Mayıs detayları haberimizde...

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI NEDİR NASIL ORTAYA ÇIKTI?

1886 yılında Amerika’da günümüzde de hala yürürlükte olan İşçi Sendikaları Konfederasyonu işbirliği ile işçiler günde 12 saat, haftada 6 gün olan çalışmaya karşı, günde 8 saat çalışmak için iş bıraktılar ve bu gösterilere yarım milyondan fazla işçi katıldı. Kentaki'de 6 binden fazla siyah ve beyaz işçi, birlikte yürümüştür. Ve o yıllarda Luizvil'deki parklar, siyahi kişilere kapalıydı. İşçiler, hep birlikte Ulusal Park'a girdi ve bu durum gazetelerde "Böylece ön yargı duvarı yıkılmış oldu." olarak yorumlandı. 1 Mayıs sözleri tüm işçi grupları ile birlikte söylenirken 4 Mayıs'ta kanlı Haymarket Olayı yaşandı. Daha sonra ise 14 Temmuz-21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de Fransız bir işçi temsilcisinin önerisiyle 1 Mayıs gününün tüm dünyada "Birlik, mücadele ve dayanışma günü" olarak kutlanması kararlaştırıldı.

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI SÖZLERİ KUTLAMA MESAJLARI

-1 Mayıs barış, demokrasi ve güvenli bir gelecek için mücadele günüdür.

-Birlik ve dayanışma inancı ile emek, barış ve özgürlük mücadelesinde bütün ezilenlerin 1 mayıs işçi gününü kutlarım.

-Günlerin bugün getirdiği baskı zulüm ve kandır, Ancak bu böyle gitmez sömürü devam etmez, Yepyeni bir hayat gelir bizde ve her yerde.

-İşçilerin bir an önce işemekçi dünya görüşüne varmalarını yada vardırmalarını diliyorum.

-Vermeyin insana izin kanması ve susması için, Hakkını alması için kitleyi bilinçlendirin, Bizlerin ellerindedir gelen ışıklı günler.

-Yepyeni bir güneş doğar dağların doruklarından, Mutlu bir hayat filizlenir kavganın ufuklarından, Yurdumun mutlu günleri mutlak gelen gündedir.

-Özelde emekçilerimizin, genelde dünya emekçilerinin birlik mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs işçi bayramını kutluyorum.

-Özgür ve eşit bir gelecek için yıllarca mücadele verdik devam ediyoruz elbet bir gün güneş doğacak karanlıktan aydınlığa çıkacağız.

-Yepyeni bir güneş doğar dağların doruklarından, mutlu bir hayat filizlenir kavganın ufuklarından, yurdumun mutlu günleri mutlak gelen gündedir.

-1 Mayıs barış, demokrasi ve güvenli bir gelecek için mücadele günüdür.

-Tüm Dersim ve ezilen halkların 1 Mayıs İşçi Emekçi Bayramını Kutlarım

-Özgür ve eşit bir gelecek için yıllarca mücadele verdik devam ediyoruz elbet bir gün güneş doğacak karanlıktan aydınlığa çıkacağız.

-Günlerin bugün getirdiği baskı zulüm ve kandır.Ancak bu böyle gitmez sömürü devam etmez. Yepyeni bir hayat gelir bizde ve her yerde.

-1 Mayıs 1 Mayıs işçinin emekçinin bayramı devrimin şanlı yolunda ilerleyen halkların bayramı.

-Haksızlıkların, eşitsizliklerin, adaletsizliklerin ve ezilmenin olmadığı, emeğin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve güzel bir dünyayı göreceğimiz günlerin geleceği umuduyla, tüm emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarız.

-1 Mayıs işçi ve emekçinin bayramı kutlu olsun.

-Hakları için ölenlere minnet ve şükran, akan tere selam ve saygı ile 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Kutlu Olsun.

-1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününün tüm yurtta coşkuyla kutlanmasını diliyorum.

- Emeğin, emektarın, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın günü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyoruz.

-Dayanışmanın, iyiliğin, birliğin ve güzelliğin birleştiği 1 Mayıs’ta tüm işçi kardeşlerimizi kutluyoruz.

-1 Mayıs’ın ülkemizde ve dünyada anlamına uygun olarak dostluk, dayanışma ve bayram havası içerisinde kutlanmasını -diliyor, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

-En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. 1 Mayıs’ta bu helal kazanç üzerine kurulmuş en önemli gündür. Bu özel gününüzü kutluyorum.

-ÖzeIde emekçiIerimizin, geneIde dünya emekçiIerinin birIik mücadeIe ve dayanışma günü 1 Mayıs işçi bayramını kutIuyorum.

-İşçiIerin bir an önce iş-emekçi dünya görüşüne varmaIarını yada vardırmaIarını diIiyorum.

-BirIik ve dayanışma inancıyIa emek, barış ve özgürIük mücadeIesinde tüm eziIenIerin 1 mayıs işçi bayramını kutIarım.

-Toprak, onu eliyle işleyenlerindir.

-Emek olmadan hiçbir şey yetişmez.

-Emek, sermayeye öncüldür ve ondan bağımsızdır. Sermaye ancak emeğin meyvesidir, ve emek olmadan sermaye olmazdı. Emek sermayeden üstündür ve daha büyük önem arz eder.

-ÖzeIde emekçiIerimizin, geneIde dünya emekçiIerinin birIik mücadeIe ve dayanışma günü 1 Mayıs işçi bayramını kutIuyorum.

-KapitaIizm, yönetenIerin resmi çetesidir.

-BirIik ve dayanışma inancıyIa emek, barış ve özgürIük mücadeIesinde tüm eziIenIerin 1 Mayıs işçi bayramını kutIarım.

- Tüm farkı yaratan emektir.

-1 Mayıs barış, demokrasi ve güvenIi bir geIecek için mücadeIe günüdür. Dayanışmanın, iyiIiğin, birIiğin ve güzeIIiğin birIeştiği 1 Mayıs’ta tüm işçi kardeşIerimizi kutIuyoruz.

-Özgür ve eşit bir geIecek için mücadeIe verdik, eIbet bir gün güneş doğacak ve karanIıktan aydınIığa çıkacağız. GüzeI günIer göreceğiz çocukIar. 1 Mayıs İşçi ve Emekçinin Bayramı KutIu OIsun.

-En kutsaI kazanç aIın teri iIe kazanıIan heIaI kazançtır. 1 Mayıs’ta bu heIaI kazanç üzerine kuruImuş en önemIi gündür. Bu özeI gününüzü kutIuyorum.

-1 Mayıs’ın, anIamına yakışır bir şekiIde dostIuk ve dayanışma havasında kutIanmasını diIeyerek, başta işçi, memur ve emekçiIer oImak üzere bütün miIIetimizin Emek ve Dayanışma Günü’nü kutIuyorum.

-HaksızIıkIarın, eşitsizIikIerin, adaIetsizIikIerin ve eziImenin oImadığı, emeğin sömürüImediği, aydınIık, eşit ve güzeI bir dünyayı göreceğimiz günIerin geIeceği umuduyIa, tüm emekçi kardeşIerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutIarız.