BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,97
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te büyük patlama! Şehit ve yaralılar var

Gaziantep'te patlama meydana geldi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde meydana gelen patlamada 2 polis şehit oldu. 18'u polis 22 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Abone ol

GAZİANTEP patlaması son dakika gelişmeler yaşanıyor. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde patlama meydana geldi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, kentte bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında 2 polisin şehit olduğunu, 18'u polis 22 kişinin yaralandığını bildirdi. Gaziantep son dakika haberlerini anında sizinle paylaşacağız, anlık ve güvenilir haberler için bizi takip etmeye devam edin.

CANLI BOMBANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU!

Gaziantep'te bombalı terör saldırısını düzenleyen kişinin kimliğinin belirlendiği iddia edildi. İHA'nın haberine göre, teröristin IŞİD üyesi İ.G. olduğu öğrenilirken, teröristin babasının gözaltına alındığı belirtildi.

Patlamanın ardından inceleme başlatan polis, iddiaya göre, bombalı araçla saldırı düzenleyen kişinin kimliğine ulaştı. Saldırıya düzenleyen İ.G.'nin evine operasyon düzenleyen polis, baba Süleyman G.'yi gözaltına aldı.

TERÖRİSTLER İKİ ARAÇLA GELİP ATEŞ AÇTILAR

1 Mayıs nedeniyle çevresi bariyerle kapatılmış olan Emniyet Müdürlüğü önündeki bölgeye iddiaya göre iki araç barikatı aşarak girdi. İlk anda otomatik silahla ateş açan teröristler, polislerin karşılık vermesinin ardından kaçarken, peşinden gelen ikinci araçtaki bomba infilak ettirildi. Emniyet Müdürlüğü binasına yaklaşık 10 metre mesafede meydana gelen patlamayla bölgede can pazarı yaşanırken, olay yerine çok sayıda sağlık, kurtarma ile zırhlı polis ekibi sevk edildi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, kentte bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında 2 polisin şehit olduğunu, 18'u polis 22 kişinin yaralandığını bildirdi.

PATLAMA ÇOK KUVVETLİYDİ

Şiddetli patlama kentin pek çok noktasından duyuldu, çevre binaların camları kırıldı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.



Teröristlerin iki araçla geldiği, patlama sonrası kaçtığı iddia ediliyor. Patlama sonrası silah seslerinin duyulduğu, çatışma yaşandığı da belirtiliyor.

BEYAZ RENKLİ ARAÇ ARANIYOR

Olayın ardından camları kırık beyaz renkli bir hafif ticari aracın arandığı belirtildi. Bölgeye giden tüm yollar güvenlik amacıyla kapatıldı.

PATLAMA SONRASI ALEV TOPU OLUŞTU

Bugün Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde yaşanan saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, emniyet binası önünde oluşan büyük alev topu dikkat çekiyor.

1 MAYIS KUTLAMALARI İPTAL EDİLDİ

Patlamanın ardından kentte bugün yapılacak olan 1 Mayıs kutlamaları da iptal edildi. Sendikalar, STK’lar ve siyasi partiler patlamanın ardından tüm üyeleri SMS mesajı ile uyararak kutlamaların terör saldırısından dolayı iptal edildiğini duyurdu.



SALDIRI SONRASI KORKUNÇ İSTİHBARAT!

Öte yandan sık sık başta IŞİD ve PKK olmak üzere terör örgütlerine yönelik operasyonlar düzenleyen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün böyle bir saldırı istihbaratı bulunduğu bildirildi. Saldırı istihbaratı nedeniyle dün gece saat 21.30’da Gaziantep Emniyet Müdürü başkanlığında, Emniyet Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, ilçe emniyet müdürleri ve birim amirleri ile toplantı yaptığı öğrenildi. Toplantıda saldırı olabileceği ve bunun 1 Mayıs gününe denk getirileceği değerlendirilerek tüm birimlerin uyarıldığı öne sürüldü.



Öte yandan geçmiş dönemlerde eylem, miting ve benzeri toplu gösterilerde görev alacak olan çevik kuvvet polisleri, Emniyet Müdürlüğü önünde toplanıp, buradan otobüsle görev yapacakları yerlere gidiyorlardı. Ancak, alınan istihbarat üzerine polislere bugün 1 Mayıs nedeniyle etkinlik yapılacak bölgelere direk gitmelerinin istendiği de öne sürüldü.