BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

0,1 puanla ’dünya rekoru’nu kaçırdık

2013 Bedensel Engelliler Atıcılık Dünya Şampiyonası’nda Milli Takım sporcusu Korhan Yamaç, 10 Metre Havalı Tabanca Yarışması’nda 0.1 puan il...

Abone ol

2013 Bedensel Engelliler Atıcılık Dünya Şampiyonası’nda Milli Takım sporcusu Korhan Yamaç, 10 Metre Havalı Tabanca Yarışması’nda 0.1 puan ile dünya rekorunu kaçırdı.
Antalya’nın Manavgat ilçesi Çolaklı beldesinde 19 ülkeden 100 sporcunun katılımıyla dün başlayan 2013 IPC (Bedensel Engelliler) Atıcılık Dünya Şampiyonası’nın birinci gününe Ağasar Takımı’ndan Milli Takım sporcusu Korhan Yamaç damgasını vurdu. 10 Metre Havalı Tabanca Yarışması’nda Korhan Yamaç 194.2 puan ile Dünya Şampiyonluğunu elde ederken 0.1 puan ile dünya rekorunu kaybetti. Kaybeden Yamaç’ın ardından 187.7 puan ile Avusturyalı Hilbert ikinci, 168.9 puan ile Moğolistan’dan Gambaatar üçüncülüğü elde etti.
Türkiye olarak şampiyonada iyi derecelere imza attıklarını belirten, Türkiye Atıcılık Milli Takım Antrenörü Himmet Mıhladız, "Tabanca atışlarında büyük bir başarımız oldu. Korhan Yamaç ile ferdi birinciliği elde ettik. Takım olarak ikinciliği elde ettik. Aslında büyük farkla takım halinde birincide olabilirdik. Atışlarda ufak bir şansızlık yaşadık. Bu tür şanssızlıklar olabiliyor müsabaka esnasında. Bu başarıların devamının geleceğini umuyorum. Bu müsabakaların önemi çok büyük. Dünya kupasında derece yapan sporcular olimpiyatlara kota alıyor. Atışlara 19 ülkenin en iyi 100 sporcusu katılıyor. Yarışmaların Antalya’da olması ayrı bir avantaj. Çok iyi bir tanıtım yaptığımıza inanıyorum. Gerçekten katılan tüm sporcular ve yöneticiler gerek tesisin güzelliği gerekse organizasyondan son derece memnunlar" diye konuştu.
Ağasar Takımı’ndan milli sporcu Korhan Yamaç ise, şampiyon olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Ne var ki şanssızlık eseri takım yarışmasında az bir puan farkıyla ikinci sırada kaldık. Gönlümüz takım yarışmasında da şampiyon olmayı isterdi. İnanıyorum ki gerek bundan sonra yapılacak Avrupa Şampiyonası gerekse olimpiyatlarda aynı başarıları tekrarlayacağız” dedi.
(İHA)