BIST 9.936
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.449,45

Yumurtanın kabuğundaki büyük mucize

Yumurtanın kabuğundaki büyük mucize

Ulusal Osteoporoz Kongresi'nde açıklanan son araştırma sonuçlarına göre yumartanın kabuğunda mucizeler yatıyor

Yumurtanın kabuğundaki büyük mucize

Modern yaşam koşulları geliştikçe bilim dünyası da beraberinde gelen hastalıklara çare bulmak için aralıksız çalışıyor. Bu yıl 5'incisi düzenlenen Ulusal Osteoporoz Kongresi'nde 500 uzman ağrısız yaşam için yapılan çalışmaları masaya yatırdı.

Yumurtanın kabuğundaki büyük mucize

Amerika ve Almanya'da yapılan 4 bilimsel çalışma sonucunu İstanbul Tıp Fakültesi Fiziksel ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Fatma Nurten Eskiyurt ve Köln Üniversitesi Biokimya- Endokronoloji Uzmanı Dr. Cem Aydoğan açıkladı. Araştırma sonuçlarına göre yumurta kabuğu zarındaki değişik proteinlerin ağrıyı 7 ve 10 gün arasında yüzde 40 oranında azalttığı saptandı.

Yumurtanın kabuğundaki büyük mucize

5. Ulusal Osteoporoz Kongresi'nde halk arasında kireçlenme tıp dünyasında Osteoatrit olarak adlandırılan hastalık için 500 uzman biraraya geldi. Kongrede ağrısız bir yaşam için bilim dünyasında yapılan çalışmalar masaya yatırıldı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Fiziksel ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Fatma Nurten Eskiyurt kireçlenmenin bir yaşlılık hastalığı olmadığını söyleyerek şöyle devam etti: "Eklemler vücuttan daha önce yaşlanır. Dünya Sağlık Örgütü yaşlılığı 65 yaş üstü olarak tanımlıyor.

Yumurtanın kabuğundaki büyük mucize

KİREÇLENME YAŞLI HASTALIĞI DEĞİLDİR

Bu nedenle kireçlenme-osteoartrit aslında yaşlılık hastalığı değildir. Kireçlenme 50 yaş üstü kişilerde sıklıkla rastlanan bir rahatsızlıktır. Eklemler daha erken yaşlandığı için kişide kas-iskelet sistemi özellikle de eklem ve çevresindeki yumuşak doku ağrıları gelişir. 'Dizim çok ağrıyor, çömelirken, merdiven çıkarken zorlanıyorum. Namaz kılamıyorum. Bel-boyun tutukluğu, dirsek-el bileğimde ağrı var...' gibi şikayetler ve eklem veya sabah tutukluğu ileri evrelerde ise hareket kısıtlılığı oluşur. Bu aşamada öncelikle yapılması gereken yaşam tarzını değiştirmek, ekleme binen yükü azaltmak, sağlıklı beslenmektir. Böylece hastalığın ilerlemesi önlenir."