BIST 8.715
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,68
HABER /  POLİTİKA

Yenikapı meydanı Erdoğan ile çoştu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı'da düzenlenen İstanbul'un fethinin 563. yıldönümü kutlamalarında konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de Kürt sorunu olmadığını terör sorunu olduğunu söyledi. Terör örgütünün bölge insanını kandırdığını ifade eden Erdoğan, terörle mücadelenin bölgeye huzur gelene kadar devam edeceğini söyledi. Erdoğan'ın terörle mücadeyle ilgili sözleri sonrası alanda İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından dev pankart açıldı.

Erdoğan, İstanbul'un fethinin 563. yıldönümü için dün Yenikapı miting alanında düzenlenen şölende konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"İstanbul. İki kıtanın gözdesi İstanbul. Bu şehrin kıymetini çok iyi bilmeliyiz. İstanbul'un fethinin 563. yıldönümü mübarek olsun, kutlu

olsun. Rabbim Fatih Sultan Mehmet Han'dan, Akşemsettin'den, bu şehri fetheden askerlerimizden, herkesten razı olsun.

Fetihten sonra bize ne İstanbul'dan, ne Trakya'dan, ne de başka yerden hicret olmamıştır. Bölücü terör örgütünü koç başı gibi kullananların derdi Kürt kardeşlerimiz değildir. Fethin intikamını almaktır.

2023 hedeflerine ulaşarak inşallah 'hasta adam'ın varisini geleceğin 10 büyük ekonomisi haline getireceğiz. Türkiye'yi her alanda kendi kendine yetecek hale getiren adımlar attık. Bize bizden başka dost yok.

"HESAPLAŞMA BİTMEDİ"

Yol emniyetini sağlayacağız, onun için bu mücadele devam edecek. Medeniyetimizin 1400 yıllık ışığı birilerini rahatsız ediyor. Fethin, 600 yıla yakınlaşan acılarını unutmuyorlar. Biz uyusak da onlar uyumuyor. Biz kendilerine ne kadar yaklaşırsak yaklaşalım onlar o rüyalarından vazgeçmiyorlar. Biz de unutmayacağız, biz de uyumayacağız.

"HASTA ADAM’DAN 2023’E..."

Bu millet yüzyıl önce, ’hasta adam’ ilan ettikleri Osmanlı’nın küllerini havaya savurmanın hevesiyle Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de, Kafkas cephesinde tüm güçleriyle üzerine saldıranlara hak ettikleri cevabı vermişti. Kurtuluş Savaşı sonunda adeta küllerinden yeniden doğan son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti, bu yıl 93. yıldönümünü geride bırakıyor. İnşallah, 2023 hedeflerimize ulaşarak, 100 yıl öncesinin hasta adamının varisini, geleceğin en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz.

ŞÖLENDE "MECLİS’TE PKK İSTEMİYORUZ" SLOGANI

Şu anda bildiğiniz gibi, dokunulmazlıklarla ilgili parlamentoda iktidar partisinin vermiş olduğu teklif görüşüldü ve 376 kabulle geçti. Bu ne demektir? Yargı parlamentoya fezlekeleri gönderiyor ve bu fezlekeler rafa konuyordu. Şimdi rafa konmuyor. O tarih itibariyle bu fezlekeler, 168 milletvekilini kapsayan fezlekeler ve bu fezlekeleri şu anda parlamento oyladı ve yargıya gönderiyor. Onun için de şu anda Meclis Başkanlığı’nda. Bundan sonra karar yargının. Yargının vereceği kararla da sizin bu arzularınız, inanıyorum Allah’ın izniyle yerine gelecek.

"BUNLARIN BAŞINDAKİLER ZERDÜŞT İNANCINA MENSUP"

Terör örgütü Güneydoğu illerimizde eylemlerine başladığında, ilk hedefi tarihi camilerimiz olmuştu. Bunlar, Diyarbakır’da tarihi Kurşunlu Camii’ne kurşun sıkmışlardı. Bunların hepsi aynı sancının ürünüdür. Bunların başındakiler, evet Zerdüşt inancına mensuptur. Ama benim saf Kürt kardeşlerim bu oyuna geliyorlar. Diyorum ki, bu ülkede Kürt sorunu yok, bu ülkede terör sorunu var, terör... İşte şu anda, Silahlı Kuvvetlerimizle, polislerimizle, korucularımızla operasyonlar yürüyor ve bu operasyonlar huzuru, refahı getirinceye kadar devam edecek.

Erdoğan'ın konuşması sırasında Ak Parti İstanbul Gençlik Kolları tarafından 'Dağları delelim terörü bitirelim' yazılı pankart açıldı

"MÜTTEFİKLERİMİZ DE BU ÇİRKİN OYUNA GÖZ YUMUYOR"

İşte Suriye’de olanları görüyorsunuz. Ne iş var orada Rusya’nın? Ne işi var İran’ın? Ne işi var sözde terör örgütünün armalarıyla dolaşan Amerika’nın? Bunun yolu, öncelikle Suriye’yi zalim Esed’den ve onun kanlı rejiminden kurtarmaktır. Rejim, DAİŞ ve terör örgütü, birbirlerini destekleyen üçlü bir sacayağı haline dönüşmüştür. Maalesef müttefikimiz dediğimiz ülkeler de bu çirkin oyuna göz yumuyor, hatta destek veriyor.

"OLMADI, BU ÜLKEYİ TERK EDECEKLER"

Benim sizden bir arzum, bir isteğim var. 13 yılda defalarca çok ciddi ekonomik saldırılara maruz kaldık. 23 milyar dolar IMF’ye borcu olan bir Türkiye’den, bu borcu sıfırlayan Türkiye’ye geldik. Daha da iyi olacağız. Hiç endişeniz olmasın. 114 milyar dolar döviz revervimiz var. Allah’ın izniyle 165 milyar doları yakalayacağız. Küresel krizi aşacağız. Ama bunları yapmak için rabiamızı yapacağız. Birincisi, tek millet olacağız. Türk’üyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Roman’ıyla, Boşnağıyla, 79 milyon tek millet... İki, tek bayrak... Rengi, şehidimizin kanı. Hilal, bağımsızlığımız ifadesi. Yıldız, şehidimizin ta kendisi. Bu tek bizde var. Üç, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Onun uğrunda ölenler olması lazım. Bizim bu topraklarımız uğrunda ölenler var mı? Var. Buralara kolay gelmedik. Vatan... Dördüncüsü, tek devlet. Bunlar kongrelerinde bayrak asmıyorlar. Parlamentonun içerisinde olanlar da oraya gidip konuşma yapıyor. Yapacakları tek şey var. Silahları gömecekler ve betonlayacaklar. Ve koordinatlarını verecekler. Olmadı, bu ülkeyi terk edecekler.

"FETHULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ"

"Son MGK’da karar aldık. Fethullahçı Terör Örgütü dedik. Hükümetimize bunu gönderdik. Şimdi hükümetimiz bunun kararını alacak, Bakanlar Kurulu kararıyla bundan sonraki yargı süreci daha farklı işleyecek. Bu ümmeti, bu milleti parçalayanlar bunun hesabını verecekler."