BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83

Yeni yıla sağlıklı başlamak için öneriler

Yeni yıla sağlıklı başlamak için öneriler

Çocuk Hastalıkları ve Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, yeni yıla daha sağlıklı başlamak için 4 altın tavsiyede bulundu.

Yeni yıla sağlıklı başlamak için öneriler

Doğru nefes alın: Doğru nefes akciğerlerinize bol hava girmesini sağlayacak olan karın nefesidir. Bebekler doğdukları zaman yaratılıştan hediye olarak karın nefesine sahiptirler ancak zamanla korkuya bağlı olarak nefes tutmaya başlamalarıyla karın nefesleri bozulur. Bir süre sonra da sadece göğüs nefesi ile yetersiz nefes almaya başlarlar.

Yeni yıla sağlıklı başlamak için öneriler

Yani nefesinizi bilinçli olarak doğal bağlantılı karın nefesine döndürmeye karar verene kadar yetersiz nefes alırsınız. Karın nefesi, diğer adıyla diyafram nefesi, nefes alma esansında önce karnın sonra göğsün şişmesi ile mümkün olur. Karın nefesi kaybolmuş birçok erişkin farkında olmadan hava açlığı yani oksijen eksikliği çeker. Normal soluk alıp verdiğini düşünen ancak yetersiz soluk alan birçok insan beyne az oksijen gittiği için farkında olmadan sebepsiz bir endişe, kaygı hali ve zaman zaman depresyon yaşar.

Yeni yıla sağlıklı başlamak için öneriler

Kaygılı anne babaların çocuklarında da aynı kaygı hali görülür. Özellikle şehir hayatında yaşıyorsanız önce kendi ruh sağlığınız için, sonra daha dingin ve huzurlu bir zihin için, daha sonra da çocuklarınızın ruh ve beden sağlığı için, maksimum oksijen alımını sağlayan nefes analizi ve doğal, bağlantılı, karın nefesi terapilerine başlamanız çok önemli.

Yeni yıla sağlıklı başlamak için öneriler

Taze, canlı, oksijen oranı yüksek gıdalarla beslenin ve kafeinden uzak durun: Yeni yılda sağlığınız için atacağınız ikinci adım, beyninizi devamlı gergin, endişeli, sanki bir tehlike varmış gibi alarmda tutan kafeini kontrol altına almak olsun. Kafein en çok çikolata ve benzeri kakaolu gıdalarda, kahvede ve kolada bulunuyor. Çikolata çocuklarınızı da hiperaktif yaptığı gibi, hassas olan mide başını gevşeterek durduk yerde reflüye yol açıyor.