BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.444,62

Yeni Smart tanıtıldı

Yeni Smart tanıtıldı

Smart fortwo ve dört kişilik versiyonu forfour yeni nesliyle Berli'de görücüye çıktı.

Yeni Smart tanıtıldı

smart dendiğinde akla gelen ilk şey muhtemelen küçük otomobillerdir. Avrupa ülkelerinin vazgeçilmezi smart fortwo’nun üçüncü, forfour modelinin de ikinci nesli tanıtıldı. Bir sedan ülkesi Türkiye’de belki fiyatından belki de sıra dışı tasarımından ötürü pek de talep görmese de kendi tarzıyla diğer otomobillerden ayrışan smart kardeşler, özellikle şehir içindeki işlevselliği tartışılamaz.

Yeni Smart tanıtıldı

Küçük boyutlarıyla park yeri bulmak hiç de sorun değil. Peki, yeni smart modellerinde neler var?

Yeni Smart tanıtıldı

Dört kapılı ve iki kapılı model aynı genişliğe (1660mm) aynı yüksekliğe (1,550mm) sahip. Aralarındaki fark ise uzunluk ve dingil mesafesi… İki kapılı versiyon fortwo, 2,690mm uzunluğa ve 1,873mm dingil mesafesine sahip. forfour ise 3,490mm uzunluğa ve 2,494mm dingil mesafesine sahip.

Yeni Smart tanıtıldı

forfour modelinde yolcuların daha rahat araca binebilmesi için arka kapılar 90 derece açılabiliyor. Ön kapılar ise tıpkı fortwo’da olduğu gibi standart. Bu küçük hacimli otomobilde(fortwo) 260 litrelik bir bagaj hacmi sunulurken, dört kapılı versiyonda bu hacim 185 litre. Fakat arka koltuklar yatırıldığında 730 litrelik bir bagaj hacmi elde edilebiliyor.