BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Yeni FETÖ dalgası! Mahrem memurlar ve işadamları listede

Yeni FETÖ dalgası! Mahrem memurlar ve işadamları listede

İSTANBUL ve Ankara başta olmak üzere yurt genelinde fetö operasyonları sürüyor. Bylockta ismi olan Fetö'nün mahrem memurları da gözaltına alındı. Listere Kayseri'deki işadamları da vardı.

Yeni FETÖ dalgası! Mahrem memurlar ve işadamları listede

TÜRKİYE genelindeki FETÖ operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Geçen hafta yapılan en büyük FETÖ operasyonunda ise tutuklamalar yapıldı. Ankara merkezli 81 ilde düzenlenen operasyonlarda, ülke genelinde bin 336 şüpheli gözaltına alınmıştı. Bu kişiler hafta başından itibaren adliyeye sevkedildi. Bu isimlerdenbin 63'ünün tutuklandı, 253'ünü adli kontrol şartıyla ve 20'si de savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Bugün ise İstanbul, Ankara, Kayseri başta olmak üzere bir çok ilde büyük operasyonlar vardı. Listede ise işadamları ve mahrem memurlar bulunuyor. İşte 24 saatteki FETÖ operasyonları;

Yeni FETÖ dalgası! Mahrem memurlar ve işadamları listede

AKSARAY MERKEZLİ 15 İLDE OPERASYON Bugün yurt çapında gözaltılar da sürdü. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen 27 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Aksaray, Malatya, Çankırı, Ankara, Tekirdağ, Kütahya, Yalova, Mardin, Kahramanmaraş, İzmir, Konya, İstanbul, Kayseri, Yozgat ve Osmaniye'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 3 kişi gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Yeni FETÖ dalgası! Mahrem memurlar ve işadamları listede

ANKARA MERKEZLİ 12 İLDE OPERASYON Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan FETÖ'nün eğitim kurumlarının yöneticisi ve çalışanı olan şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 38 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Bunun üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Ankara merkezli 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, ByLock kullanıcısı olduğu, Bank Asya'da hesabı bulunduğu ve FETÖ tepe yönetimi ile irtibatlı oldukları belirtilen 38 şüpheliden 16'sı gözaltına alındı.

Yeni FETÖ dalgası! Mahrem memurlar ve işadamları listede

İSTANBUL : BORSADA FETÖ OPERASYONU Günün en büyük FETÖ operasyonu ise İstanbul merkezli 6 ilde oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün Borsa İstanbul'daki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 102 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı çıkarıldı. Bunun üzerine harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 104'ü İstanbul'da olmak üzere Giresun, Balıkesir, Kayseri, Bursa ve Ankara'daki toplam 110 adrese eş zamanlı operasyon başlattı. Operasyonda 57 kişi gözaltına alındı. Ekiplerin adreslerdeki arama çalışmaları sürüyor. Haklarında gözaltı kararı alınan şüphelilerden bazılarının çalıştıkları Borsa İstanbul'dan daha önce çıkarıldıkları, bir kısmının da "ByLock" kullanıcısı olduğu öğrenildi.