BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19

Yemen'den korkunç katliam kareleri

Yemen'den korkunç katliam kareleri

Yemen, son aylarda adı konulmamış büyük bir iç savaş yaşıyor. ülkenin kuzeybatısında suudi arabistan sınırındaki saada bölgesinde yönetime karşı silahlı mücadele veren zeydi husi grubuyla hükümet güçleri arasında çıkan çatışmalarda şu ana kadar binlerce kişi hayatını kaybetti, on binlerce kişi de...

Yemen'den korkunç katliam kareleri

UNICEF bölge sorumlusu, Yemen’de sürekli bir sorun olan yetersiz beslenme alarm düzeyine çıkarken, kampta çocuklar arasında ölümler tespit edildiğini belirterek, kamptaki yüzlerce çocuğun ağır yetersiz beslenme sorunuyla tedavi altına alındığını kaydetti.

Yemen'den korkunç katliam kareleri

Çatışmalar özellikle 800 bin nüfusu bulunan ve Suudi Arabistan sınırına yakın olan Husilerin ağırlıkta yaşadığı Saada bölgesinde yaşanıyor. Yemen ve Suudi savaş uçaklarının özellikle, Saada'nın Sakin, Yasnam, Sudan, El İnd, Haraf Sufyan, Amran ve Maran bölgelerindeki Husilerin hedef alındığı belirtiliyor. Yemen'de azınlıkta olan Zeydiler, ülkenin kuzeyinde çoğunluğu oluşturuyor.

Yemen'den korkunç katliam kareleri

Yemen ve Husiler arasındaki bu çatışmalar, 2004’ten bu yana meydana gelen 6. savaş. İlk çatışma 18 Haziran 2004 yılında Yemen’in Husi cemaatinin lideri Hüseyin el-Husi’yi öldürülmesi ile başladı. O günden sonra hemen her sene bir savaş patlak verdi. Ağustos 2009’da başlayan çatışmalar ise devam ediyor.