BIST 9.888
DOLAR 32,58
EURO 35,02
ALTIN 2.461,63

Vücutçular Moğolistan'a gitti

Vücutçular Moğolistan'a gitti

Dünya şampiyonasına katılacak Vücut Geliştirme A Milli Takımı Moğolistan'a gitti.

Vücutçular Moğolistan'a gitti

Milli takım kafilesi, Atatürk Havalimanı'ndan kalkan uçakla, şampiyonanın düzenleneceği başkent Ulan Batur'a hareket etti. Kafilede bulunan Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Şirin, vücut geliştirme sporcusu Şahin İrencin'in doping ilaçları nedeniyle vefat ettiği iddialarına ilişkin, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Vücutçular Moğolistan'a gitti

Bu sporun doping iddialarıyla gündeme gelmesinin hoşlarına gitmediğini belirten Şirin, "Kırgınız ve üzgünüz. Ama inşallah doğruyu buluruz. Bu sporumuza zarar vermeden inşallah gençlerimize iyi hizmet yapmaya devam ederiz" dedi. Sporculardan bazılarının illegal olarak bazı ilaçları satın aldıklarını duyduklarını belirten Şirin, "Biz bunlara karşıyız. Ağır cezalar uyguluyoruz. Yani bu sporu dopingle adlandırmamak lazım. Bu spor, yüzde 99'u temiz olan spordur. Bir kişi de olacaktır. Engel olamazsınız. Çünkü sporcunun evine gidemezsiniz, onu daima takip edemezsiniz" diye konuştu.

Vücutçular Moğolistan'a gitti

Şampiyona için tamamen doğal beslenen ve testi yapılan sporcuları yurt dışına götürdüklerini kaydeden Şirin, "Bu spor doğal da yapılabiliyor. İllaki ilaca mahal etmemek lazım. Ben her zaman söylüyorum. Bazı gençlerimiz kısa yoldan vücut yapmak istiyor. Ben 62 yaşındayım. Halen spor yapıyorum ve iş adamıyım. Bu sporla sağlığımı koruyorum. Herkese tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı. Hüseyin Şirin, vefat eden vücut geliştirme sporcusu İrencin'in, yaşasaydı 2014 yılına kadar cezalı olduğu için bu şampiyonaya katılma şansının bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Vücutçular Moğolistan'a gitti

Kafilede bulunan A Milli Takım 3. Kademe Antrenörü Menderes Karaağaç ise, Türkiye'deki vücut geliştirme salonlarının sayısının 10 bine ulaştığını belirtti. Karaağaç, doping ilaçlarının kolayca elde edilebildiğini ifade ederek, "Bu ilaçların bir kısmını eczanelerden de alabiliyorsunuz. Türkiye'deki gazete manşetleri atılmadan önce federasyon başkanı ya da yetkilileri çağrılıp bilgi alınsaydı kafa karışıklığı olmazdı ve her şey sağlıklı bir şekilde ortaya çıkardı" diye konuştu.