BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Unutulmayacak 10 telefon modeli

Unutulmayacak 10 telefon modeli

Yola 'takoz boyutunda' ağır modellerle başlayan, önce küçülen, sonra da büyüyüp bilgisayar yavrusu boyutlara gelen cep telefonları, artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası.

Unutulmayacak 10 telefon modeli

Yola "takoz boyutunda" ağır modellerle başlayan, önce küçülen, sonra da büyüyüp bilgisayar yavrusu boyutlara gelen cep telefonları, artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Sadece telefonla konuşmanın çok daha ötesini sunuyorlar bizlere. Hatta telefonla konuştuğumuzun sürenin çok daha fazlasını, telefon ekranına bakıp e-posta kontrolü için, müzik dinlemek ya da film izlemek için, oyun oynamak için, hatta navigasyon yardımıyla yolumuzu bulmak için harcıyoruz.

Birbirinden güçlü cep telefonlarını, çekirdek arsızı mobil işlemcileri, 20 megapikseli geçen kameraları şimdilik bir kenara bırakıyoruz... Herkesin gönlünde yıllar önce kullandığı ama unutamadığı bir ya da birkaç "antika" cep telefonu mutlaka vardır. CHIP Online ekibi, unutamadığımız 10 cep telefonunu listeledi.

Unutulmayacak 10 telefon modeli

1. Nokia 7110 (1999/2000)

2000 yılına yaklaşırken ya da geçtikten sonra kıyamet kopmadı. Ama WAP ile internete bağlanabilen cep telefonu Nokia 7110 geldi. Böylece kullanıcılar mobil internet ile tanıştı. Yavaş da olsa WAP bir ilkti ve onu kullanıcılara bu antenli "yeşil antika" sundu...

Unutulmayacak 10 telefon modeli

2. Nokia 3310 (2000)

Pek çok kullanıcının ilk cep telefonu ya Nokia 3210 ya da 3310 olmuştur. O yıllarda Nokia cep telefonu piyasasının kralıydı. Ucuzdu, şıktı, antensizdi! Tuşlarının kullanımı kolaydı ve kullanıcılar bu cep telefonuyla hızlı SMS yazma rekorları kırdı. Aynı zamanlarda sesli harfleri yutarak mesaj yazma yöntemi icat edildi. Son olarak da Snake II'yi unutmamak gerekiyor. İnsanlar Snake oynamak için deli oluyordu.

Unutulmayacak 10 telefon modeli

3. Vertu (2002)

"Para sorun değil" diyenlerin statü sembolü olan Vertu, Nokia tarafından lüks materyallerden üretildi ve pazarlandı. 3 ila 6 sıfırlı rakamlara satılan bu marka hala varlığını koruyor ve bugünün "lüks telefon" akımının öncüsü olmayı sürdürüyor.