BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN

Ünlü oyuncu isyan etti 'hükümet'e yakınım' diye

Oyuncu Sinan Albayrak, hükümete yakın olduğu yönünde hakkında iddialar olduğunu belirterek, "Ama TRT'de bile iş bulamadım' dedi.

Abone ol

Fox TV'nin başarılı dizilerinden 'O Hayat Benim' de oynayan başarılı oyuncu Sinan Albayrak, Filmstudio dergisine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BU PİYASADA ÇOK YARGILANDIM

İş bulamaz oldum. Süreç, Mavi Marmara’dan önce Eşrefpaşalılar’la başladı. Ben çok yargılandım bizim piyasada, bunun kırgınlığı ayrı bir şeydir bende. Ben bir oyuncuyum; bir oyuncu önüne gelen bir projeye sağ-sol motifiyle bakmaz, bakmamalıdır da. Etik anlayış farklıdır, orada çizgi çizersin, etik olarak bir projeyi beğendiysem oynarım. Bizim oyuncu camiamız çok sığ. Biz okumayan, fazla düşünmeyen, her duyduğuna inanan insanlarız.

ekran-resmi-2014-12-18-14.44.25.png

BORÇ HARÇ İDARE EDİYORUM

İşlerim azaldı. Maddi sıkıntılar yaşadım, borç harç idare ettim. Röportajlarım vardı, canlı yayınlara çağrılıyordum, onlar iptal edildi. Basından da sansürlendim. Birebir senin yüzüne söylemiyorlar ama camiadan duyuyorsun istemediklerini. Kahpe bir piyasada delikanlı bir cümle duyamazsın. Mavi Marmara olayından sonra da bana yapılanların şiddeti arttı.

GAZZE’YE KENDİMİ KURTARMAK İÇİN GİTTİM

Ben kendimi kurtarmaya gittim, başkalarını değil. Kahramanlık duygularıyla gitmedim. Amacım, o yaşadığım süreçten kurtulmaktı. İlk gidiş denemem de değildi; daha önce de bağımsız olarak gittim ama Golan tepelerini aşamadık. Benim hep tarihten gelen bir Gazze aşkım vardır.

MAVİ MARMARA’DA BULUNDUĞUM İÇİN HİÇ PİŞMAN OLMADIM

Bugün Gazze’ye uygulanan saldırı o vakit olacaktı. Mavi Marmara’nın yola çıkmasının sebebi bu saldırıyı engellemekti. Dünya Gazze’ye bakmazken İsrail o saldırıyı yapacaktı. En azından Filistin bir 4 sene kazandı diyebilirim. Mavi Marmara’da bulunduğum için hiç bir pişmanlığım yok. Ölümlerin birçoğuna şahidim, bu acıyı yaşadık. Asıl duyduğum acı, burada sizi sanki bir kesim göndermiş gibi gösterilmesi. Malum şahsın açıklamasıyla orada ölenlerin şehit olmadığı iddiası da beni çok üzdü. Tek avuntusu, “benim babam şehit oldu” demekti bu insanların. Şehit yakınları, bunun gururunu, tesellisini yaşarken, “İsrail uyarmıştı onları” dediler. Oysa biz uluslararası sularda vurulduk.

AK PARTİLİ BİR KAÇ VEKİL HARİÇ, SİYASETÇİLER GAZZE FİLOSU’NA DESTEK VERMEDİ

Seçim arefesinde “Canlı kalkan olarak Gazze’ye gideceğiz” diyen vekillerimiz var ya, bu gemi yola çıkacağı zaman tüm siyasi partilere davet gönderildi; “gelin, bir kesimin düşüncesi olarak yola çıkmayalım, hepimiz gidelim” denildi. Birkaç Ak Partili vekil dışında hiçbir partiden olumlu cevap gelmedi. Bizim içimizde, Alman, Yunan, Amerikalı vardı, yollarda konvoylar topladık. Uluslararası bir yolculukken islami bir yolculuk haline getirildi. Oysa dünya gitti oraya.

MAVİ MARMARA’NIN FİLMİ YAPILSA OYNAMAM

O teklif geldi. Tiyatrosu da yapıldı hatta. Manevi olarak, maddi olarak destek olurum, projenin içinde danışman bile olurum. Oyuncu olarak yaşadığınız bir olayın rolünü oynamak kendi adıma o durumu sömürmek olur. Mavi Marmara’nın filmi yapılmalı bence. Korhan Yurtsever yapmayı düşündü, kendisi sağlam adamdır. Siyasi çevrelerden de bu filmin yapılması istenmedi. Siyaset bizim tahminimizden öte şeyler yaptırır insanlara. Şimdi yapılması isteniyor bu filmin ama çok geç bence. Bu büyük tarihi olay, Amerika’nın başına gelseydi, kanırtarak kaç defa filmini yaparlardı.

ekran-resmi-2014-12-18-14.46.25.png

BİZE HÜKUMETE YAKIN DERLER AMA TRT’DE BİLE İŞ BULAMADIM

Somut olarak kendi çevremden bile şüpheli davranışlar, bakışlar gördüm. İşsiz kaldım, TRT’den bile iş bulamadım. Bize hükümete yakın derler, madem yandaşız; TRT’de bir sürü dizi vardı ama ben işsiz kaldım. Bu zorlu süreçte kendinize güveninizi kaybediyorsunuz. Artık; “ bu olanlar siyasi değil galiba, yoksa ben kötü oyuncu muyum?” demeye başlıyorsunuz. Ama sonra selamet, nasip kapısı açıldı. Sen de Gitme dizisinde oynadım. Güzel bir yapımcımız vardı; Mehmet Yiğitalp. Sonra kesin gibi görünen birçok proje olmadı. Fikriyatımla alakalı sıkıntılardı bunlar.