BIST 9.891
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.454,71
MEDYA

Survivor 2017 ünlü yarışmacı İlhan Mansız kimdir?

Survivor 2017 ünlü yarışmacıları arasında yer alan İlhan Mansız kimdir? Adaya gitmeden önce neler söyledi?

Survivor 2017 Ünlüler takımı yarışmacısı İlhan Mansız, adaya gitmeden önce kendini tanıttı ve Survivor hayatıyla ilgili konuştu.

Survivor 2017'nin dikkat çeken isimlerden biri İlhan Mansız, "Engelleri aşmak için kendinize inanmanız yeterli" açıklamasında bulundu.

İLHAN MANSIZ KİMDİR?

İlhan Mansız 10 Ağustos 1975 doğumludur. Almanya'da doğan ve annesi terzi, babası fabrika işçisi olan İlhan Mansız, 9 yaşındayken annesi kardeşi ve ablası ile birlikte ailesinin memleketi olan Eskişehir'e döndü. 4 yılını Eskişehir'de geçirdi ve ailesinin Almanya'da kalması sebebiyle geri döndü. Almanya'ya dönüşünden sonra burada futbola başladı. Ayrıca kardeşi Erman Mansız da Köln takımının genç takımında oynamaktadır.

SV Lenzfried, FC Kempten ve FC Augsburg altyapılarında oynadığı futbol ve attığı gollerle dikkat çekti. Augsburg takımıyla 1993'te Almanya Gençler Şampiyonluğu, bir sene sonra da Almanya Gençler Kupası'nın sahibi oldu. O sene finalde yendikleri ülkenin köklü takımlarından FC Köln'e transfer oldu. 19 yaşında yaptığı bu transferle futboldan ilk defa para kazandı. Kazandığı ilk parayla kendisine bir müzik seti almıştır. Köln ekibi ile iki yıllık sözleşme imzalayan futbolcu, birinci sene 1. FC Köln II takımında oynayıp, sonraki sene birinci takıma çıkacaktı ancak babasının isteği ile Türkiye'ye gelmeye karar verdi. 38 kez A Milli Futbol Takımı forması giyen İlhan Mansız, bu maçlarda 7 gole de imzasını attmıştır. Türkiye Millî Futbol Takımı'nın dünya üçüncüsü olarak tarihe geçtiği 2002 FIFA Dünya Kupası'nda üç gol attı. Ancak bu goller içinde çeyrek final maçında Senegal'e uzatmalarda attığı altın gol hayatının en önemli golü oldu. Bu sayede tüm dünyada tanınır hale geldi.

Sitene Ekle