BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Suriye'de ortaya çıkan korkunç fotoğraflar

Suriye'de ortaya çıkan korkunç fotoğraflar

Esad rejiminin polisi kaçtı ortaya serdiği arşiv dehşete düşürdü.

Suriye'de ortaya çıkan korkunç fotoğraflar

Dünya bu fotoğrafları konuşuyor! Esed yönetiminden kaçan askeri bir polis beraberindeki fotoğrafları İngiltere'de kurulan bağımsız bir komisyona teslim etti.

Özel laboratuvarlarda incelenen fotoğraflarda oynama olmadığı belirtilirken, komisyon Esed yönetimine dava açılması için yeterli ve kabul edilebilir delillerin bulunduğunu açıklad
Suriye'de ortaya çıkan korkunç fotoğraflar

Suriye ordusunda 13 yıl askeri polis olarak görev yapan bir kişi, ülkede yaşanan iç savaş boyunca, rejime bağlı askeri hastanelere ölü olarak getirilen kişilerin fotoğraflarını çekmekle görevlendirildi.
Hastaneye getirilen kişilerin tamamı gözaltındayken işkence, elle boğma ve aç bırakılarak öldürülen Suriyeli muhaliflerden oluşuyordu. Askeri polis her gün, ölü olarak getirilen bu kişilerin yüz ve beden fotoğraflarını çekerek, numaralandırıp üstlerine teslim etti.
Suriye'de ortaya çıkan korkunç fotoğraflar

Cesetlerin yüz ve bedenleri üzerine elle yazılan şifreli notlarla beraber çekilen bu fotoğraflar, Suriye ordusu içinde sistematik olarak verilen öldürme emirlerinin yerine getirildiğine dair belge olarak kabul gördü.

Çalışma arkadaşlarıyla iki yılda 55 bin kare fotoğraf çeken askeri polis, sistematik işkenceyle öldürme politikasına dayanamayarak Suriyeli muhaliflerle gizlice irtibat kurdu. Askeri polis, iki yıl boyunca çekilen fotoğrafları düzenli olarak bir flaş belleğe kaydetti ve gizlice muhaliflere verdi.
Suriye'de ortaya çıkan korkunç fotoğraflar

Muhaliflerin girişimleri sonucunda, İngiltere'de savaş suçu ve insanlığa karşı işlenen suçlar konusunda söz sahibi uluslararası hukukçular ile adli tıp ve adli fotoğraflar konusunda uzman kişilerden oluşan özel bir komisyon kuruldu. Komisyonda, Birleşmiş Milletler tarafından daha önce savaş suçu işlemiş eski Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç ve Sierra Leona için kurulan özel mahkemelerde görevlendirilmiş savcı ve avukatlar da yer aldı.