BIST 9.911
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.444,68

Soros fonları – vakıf ve dernekleri soruşturulsun

Soros fonları – vakıf ve dernekleri soruşturulsun

Kafamıza K.Irak’ta çuval geçiren “değerli müttefikimiz” ABD’nin kirli çamaşırları WikiLeaks isimli İnternet sitesi tarafından yeniden yayınlanmaya başladı.

ABD’nin soğuk savaşın bitmesine rağmen, Türkiye’yi hala “ileri karakolu” gibi gördüğü aşikar. ABD’nin kendi çıkarları için, Rusya, İran ve Çin gibi ülkelere karşı Türkiye’yi “kalkan” olmaya zorlaması da anlaşılır ve kabul edilir gibi değil.

ABD’nin PKK terör örgütüne destek verdiği ve yardım ettiğine dair ABD resmi yazışmaları henüz açıklanmadı. Eğer bunlar da yayınlanır ve doğrulanırsa Türkiye – ABD ilişkileri daha önce de yazdığım gibi tarihinin en ağır darbesini alır ve telafisi kolay olmaz.

Bu belgeler yayınlanmaya başlayınca, çıkarcı holding medyasına ait TV kanallarında, “ABD’nin sesi” olarak tanıdığımız işbirlikçi isimler hemen boy göstermeye başladılar.

Dünyada eşi görülmemiş bir diplomatik ve siyasi skandal olan bu gelişmeleri “hafifletmeye, sulandırmaya” yönelik görüşler öne sürmeye çalıştılar.

Yani Sn. Mustafa Yıldırım’ın ”Ortağın Çocukları” kitabındaki temalara uygun bir şekilde ABD’nin çocukları olduklarını yüzleri kızarmadan bir kez daha gösterdiler.

Biz ideolojik ve/veya kategorik olarak ABD’nin karşıtı – ya da düşmanı değiliz. Bizim için önemli olan ülkemizin güvenliği ve milletimizin çıkarlarıdır. ABD yobazlarla – bölücülerle yakınlaşıp yılların müttefiki olan Türkiye’nin toprak bütünlüğüne, milli birliğine, laik rejimine karşı faaliyetlere teşne oluyorsa, ister istemez, milli – demokratik direniş ve dirençle karşılaşacaktır.

- “Ortağın Çocukları” zor durumda -

Türkiye, G. Soros isimli uluslararası para tacirinin Türkiye’deki faaliyetlerine Soros’un ABD ve CIA ile olan resmi ve gayrı resmi ilişkilerini göz önüne alarak artık mercek altına almalı ve milli güvenliğini korumalıdır.

Türkiye’de Soros vakıflarından çeşitli mali yardımlar ve finansman imkanları sağlayarak faaliyet gösteren vakıf – dernek ve sair oluşumlar hakkında geniş bir soruşturma başlatılmalıdır.

Soros’tan para alarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının başlangıcında yer alan milli devlet, laik cumhuriyet, üniter yapı ve Cumhuriyetin koruyucularına karşı başta TSK olmak üzere yoğun ve sistematik bir faaliyet gösteren Soros’cu kişi ve kuruluşların faaliyetleri mutlaka denetlenmelidir.

Bir manada da “sivil casusluk” faaliyeti olarak da adlandırılan “etki ajanlığı” Türkiye’de serbest ve pervasızca at koşturmamalıdır.

Hiçbir ciddi devlet, kendi kurucu değerlerine, felsefesine ve milli birliğine yönelik, faaliyet ve oluşumlara “sivil ve demokratik” görünümlü de olsalar izin ve fırsat vermez.

Hiçbir demokrasi kendi ayağına ateş ederek bu tür faaliyetlere göz yumamaz.

ABD’nin nasıl çifte standartlı ve güvenilmez bir “sözde” müttefik olduğu ve nasıl kirli ve entrikalı ilişkileri olduğu WikiLeaks sayesinde ortaya çıktı.

Bu tarihi bir fırsattır. İktidar, MGK, TSK, C. Başsavcılığı ve tüm Anayasal Kurumlar,  Soros’çu faaliyetleri detaylarıyla soruşturmakla mükelleftirler.

Aksi, “etki ajanlığının” fiilen ve hukuken serbest olması anlamına gelir ki bunun hesabını kimse veremez.

Eğer yasalarda bu konuda bir boşluk var ise, derhal gereken yasal düzenlemeler de yapılmalıdır.

Soros fonları ile kaynağı ve sahibi meçhul sermaye hareketlerinin, ekonomik güvenliğimizi tehdit eder ve rehin alır hale gelmesine seyirci kalınmamalıdır.

Soros fonlarından beslenen kişi ve kuruluşlar hakkında geniş ve ayrıntılı bir soruşturma derhal başlatılmalı, sonucundan da kamuoyu gecikmeksizin haberdar edilmelidir.