BIST 9.771
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.450,63
GÜNCEL

Şok! Zombi hapı İstanbul'da! Kargodan çıktı!

Gümrük muhafaza ekiplerince yapılan operasyonda Uluslararası Posta İşleme Merkezi'ne gelen postada kamuoyunda 'zombi hapı' olarak bilinen uyuşturucu madde ele geçirildi.

İspanya’nın Barcelona şehrinden İstanbul'un Avcılar ilçesine gönderilen kargodan, kullananı çılgınlık derecesinde saldırganlaştıran uyuşturucu flakka çıktı.

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince İstanbul Uluslararası Posta İşleme Merkezinde narkotik dedektör köpekler eşliğinde gerçekleştirilen rutin kontrolde 'Baron' ve 'Aika’ isimli narkotik köpeklerin tepki vermesi üzerine, İspanya’dan gönderilmiş ve alıcısı İstanbul’da Ü.K. olan posta gönderisi açıldığında içerisinde üzerinde “Ocean Burst" yazılı 50 adet küçük paket olduğu görüldü. Paketler açılarak içindeki beyaz renkli toz maddeden alınan numune uyuşturucu test cihazında analiz edildiğinde, Flakka isimli sentetik uyuşturucuda kullanılan kimyasal olan “Alpha-PVP hydrochloride" sonucu alındı.

ÖLÜMCÜL TEHLİKE

Rusya menşeili olan sentetik uyuşturucunun ilk olarak ABD’de ortaya çıktığını söyleyen yetkililer, toz ve hap şeklinde kullanılan uyuşturucuyla ilgili uyarıda bulundu. Uyuşturucu kullananların görüntüsünün korku yarattığı ve ölümcül etkisi olduğunu belirten yetkililer, “Maddeyi kullananlar, tanımadıkları kişilere saldırıyor, üstlerini başlarını parçalıyor. Halüsinasyona yol açan madde, kalp krizine neden oluyor” dedi. ABD’de bu uyuşturucuyu kullanan bir kişinin arkadaşının yüzünü yediği de medyada yer aldı.

Sitene Ekle
Etiketler