BIST 9.878
DOLAR 32,54
EURO 34,96
ALTIN 2.456,28

Şimdi sıra sizde Binali Bey!

Şimdi Sıra sizde Binali bey, Ahmet hoca yaşadığı stresli başbakanlıktan sonra, verdiği vaatleri de büyük oranda yerine getirerek, size sakin bir Anadolu teslim etti. Ama unutmayın sizi de bekleyen derin sorunlar var.

7 Haziran’da halkın sandıkta uyarı vermesi sonucu dersini alan AK Parti, yaptığı iç muhasebe ve Ahmet hocanın kavli leyyin katkılarıyla eksiğini bir derece kapatmıştı.

Hocamız meydana gelen gelişmeler neticesinde bir sıkıntıya meydan vermeden Anadolu’nun duasını alarak sahadan çekildi.

Perde arkasında ne oldu ne bitti tam bilmesek de yaşanalar en geç Kıyamet Günü belli olacak. Ama hüsnü niyetli bir yaklaşımla durumu şöyle ifade edebilirim;

Öyle ki muhalefet bile Ahmet hocayı nasıl eleştireceğini bilemiyordu, kendileri dahi hocanın ayrılmasından hüzün yaşadılar gibi.

Şimdi Sıra sizde Binali bey, Ahmet hoca yaşadığı stresli başbakanlıktan sonra, verdiği vaatleri de büyük oranda yerine getirerek, size sakin bir Anadolu teslim etti. Ama unutmayın sizi de bekleyen derin sorunlar var.

Bir kaçını sıralamak istiyorum.

*Kürt sorununun çözümü hala yasal bir alt yapıya kavuşmadı. Yeni bir Kürt çalıştayı yapılarak devlet kurumları ikna edilip, parlamentoya rehberlik yapılmalıdır. Çünkü bu sorunun çözümü medyatik olma uğruna el/kol hareketi yapıp, yakışıksız ifadeler kullanan vekillerle çözülmüyor.

*Eğitim öğretim kitaplarında içerik itibariyle inanç ve kültür destekli değerler eğitimi verilmeli, inkılap tarihi kitaplarının içeriğini değiştirmek gerekir. Kitaplar Kürt vatandaşlarımızı tanıtıcı bilgiler içermeli. Kurtuluş Savaşı'ndaki mücadelelerinin altı kalın çizgilerle çizilmeli. Tarihi şahsiyetleri, Ahmed-ı Xani, Melayi Ciziri, Feqiyi Teyran, Said-i Nursi, Şeyh Sait… tanıtılmalıdır.

*Öğretmen yetiştirme usulünü değiştirerek sözleşmeli öğretmenlik mesleğine geçilmeli, mesleğinde başarılı olamayan öğretmenlerin işine son verilebilmelidir.

*Aile kavramı sahiplenmeli, evlilikler desteklenmeli, eşler evlenmeden önce yeteri kadar aile eğitimi (anne, baba) eğitimi almalıdır.

*Gençlik akademileriyle gençliğimiz eğitilmeli, meslek edinilmeli, hayata bağlılık adına umutlandırılarak, motive edilmelidir. Bir gencimiz sabah kalktığı zaman nereye gideceğini bilmelidir.

*Sağınızda solunuzda bakara/makara diyen kimselerin yer almamasına dikkat etmeniz lazım.

*Son altı ay operasyon mağdurları vatandaşlarımızı da unutmamanız gerektiğine inananlardanım. Bu halk HDP’yi ilgisiz bıraktı fakat devlet vatandaşa göstermesi gereken ilgiyi göstermiyor. Ajandanızdaki notları bir an evvel icraata koymalısınız

*Gizliden gizliye gençlerimizi değerlerinden koparan televizyon dizilerini dizayn etmeli, yerine daha verimli, yapıcı diziler konularak bu vesileyle hayata kalite kazandırılmalıdır. Bir çok diziyi kerhen izlemek durumunda kalıyorum çünkü nitelikli bir eleştiri için bu gereklidir, kocaman hayatın içinde iyi bir Müslüman profilini canlandıran bir aktör bulunamıyor, bir iki dizi hariç.

*Sivil toplum örgütlerinin daha cazip hale gelmesi için özel bir çaba sarf edilmeli, siyasete bir kalite kazandırılmalıdır. Son gün mesaisine beş kala cebinde parası olan birileri "esselamu aleykum ben geldim, vekil aday adaylığı için müracaat edeceğim” diyen kişilerden kurtulmamız lazımdır.

Ben bir tuhaf oluyorum arkadaş, vatandaş olarak ben bu eksiği fark ediyorum da yetkililer niye fark etmiyorlar?

Fark ediyorlar da bir şeyler yapmıyorlarsa olay daha da vahim değil mi?

Devamını siz getirin olur mu?