BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Shangay Beşlisi ile selamlaşma zamanı

Shangay Beşlisi'nden;Tacikler, Kazaklar, Kırgızlar zaten İslam ile barışık sayılır, Türkiye de takviye verdi mi? Neden Çin ve Rusya kendini sorguya çekmesin?

İman insan niteliğiyle ilgili bir mevzu, kimi yetersiz insanlar inancı, İslam’ı maddiyete bağlıyorlar ama öyle değildir.

İman insanın ruhunu öyle besliyor ki, yaşamayanlara izahı zor bir manevi gıdadır. Üstelik inancı, İslam’ı yaşayan yaşadıkça hep artar, Yüce Allah’a yaklaştıkça yaklaşır, varlığı insana huzur verir, yaşadığı semtte bir ünsiyet peyda olur,  başkasının payından da bir eksilme olmaz.

Artık her geçen gün arayışa girdi insanlık. Devletlerin selamlaşması fırsat olabilir bence ne dersiniz?

Shangay Beşlisi'nden;Tacikler, Kazaklar, Kırgızlar zaten İslam ile barışık sayılır, Türkiye de takviye verdi mi? Neden Çin ve Rusya kendini sorguya çekmesin?

Malum Rusya’nın %20’si zaten Müslüman’dır, Çin de disiplinli olmaktan hoşlanan bir kavim, dolayısıyla İslam’ı kabul etmeye müsaittir.

Bu kadar disiplini olan Çin halkı ne diye öte dünyaya sefil sefil gitsin değil mi?

Bence zaman selamlaşma zamanı, dolayısıyla;

İslam’ın insanlığa kazandığı değerler itibariyle bu zikredilen devletlerin okullarında okutulması, tanıtılması, öğretilmesi lazımdır.

Ortadoğu’da olup bitenlerin sorumluları bir derece bu devletler değil mi?

Geçende TRT KÜRDİ’ye bir röportaj verdim, muhabir bana AB mi, Shangay Beşlisi mi? İslam İşbirliği mi? ne dersiniz sorusuna ben “her üçü de” diye cevapladım. Aynen bir üçgenin ağırlık merkezi gibi.

Dünya küçüldü bir mega köy haline geldi, dolayısıyla bütün dünya ülkelerinin işbirliği içinde olması gerekir diyorum.

AB derletleri aralarındaki sınırları sanal hale getirerek barış ve birlikteliğin önemini bize öğretirken, Şhengay Beşlisi dünyanın AB’den ibaret olmadığını bize gösteriyor. İİT ülkeleri ise şimdiye kadar nasıl olmuşta siyasi ve ekonomik birlikteliğe gitmemişler akıl bunu izah etmekte yetersiz kalıyor.

Bu işin içinde kendini düveli muazzama olarak tanıtan başta ABD, İngiltere ve İsrail bu işlerin baş aktörleri. İİT’nin birleşmesini istemeyen zındıka komitesinin komisyon üyeleri burada.

Bu sinsi devletler İslam ülkelerinde göz açık kimselerle işbirliğine giderek ülkenin kendi arzularına göre yönetilmesini istiyorlar maalesef.

Eğer öne çıkan kimselerden umutları kesilirse bu sefer o ülkedeki küçük küçük dezavantajlı ya da maceracı kimseleri ayarlayarak ülkenin kendi isteklerine göre yönetilmesi için arada bir ülkede sorun çıkarırlar.

Peki bu küçücük dünyada bu kadar sorun çıkarmaya gerek var mı? Günümüzün imkanlarından yararlanarak uzaya doğru bir az uzaklaştığımız zaman dünyamızın küçücük bir toz bulutundan ibaret, değersiz bir cisimcik olduğunu görüyoruz değil mi?

Değmez arkadaş değmez.

O zaman kendimizi heva ve hevesimize teslim etmemek için gelin yüce Mevla’nın talimatlarına kulak verelim ve Peygamberlerin yolunda yürüyelim ne dersiniz?

Batının şımarık conilerine seslenmek bekli abes olabilir, ama Asya’nın bey efendilerine seslenmek kolay bence, hele hele Çin, Japon gibi prensip sahibi devletlerin vatandaşlarına seslenmek çok çok daha kolay bence.

Benim kanaatim budur.