BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Samsung Galaxy S6 Edge incelemesi

Samsung Galaxy S6 Edge incelemesi

Samsung'un yeni amiral gemisi galaxy s6 edge detaylı bir incelemeye alındı. galaxy s6 ve galaxy s6 edge modeli, 10 nisan itibariyle satışa sunulmaya başlandı.32 gb'lık sürümünü 2999 tl'ye alınan samsung galaxy s6 edge, üst seviye teknik özellikleri ve diğer pek çok modelden sıyrılan çift taraflı...

Samsung Galaxy S6 Edge incelemesi

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S6 Edge detaylı bir incelemeye alındı. Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modeli, 10 Nisan itibariyle satışa sunulmaya başlandı.

32 GB'lık sürümünü 2999 TL'ye alınan Samsung Galaxy S6 Edge, üst seviye teknik özellikleri ve diğer pek çok modelden sıyrılan çift taraflı eğimli ekranıyla dikkat çekiyor. Shiftdelete sitesi merak edilen telefonu inceledi ve sonuçlarını okurlarına duyurdu.

Samsung Galaxy S6 Edge incelemesi

Edge ekranı

Samsung Galaxy Note Edge'deki deneyimlerini ilerleterek, Galaxy S6 Edge'i çıkarttı. Özellikle belli başlı bildirimleri ve kişileri Edge ekranlarından kullanmanızı sağlayan cihaz, bu bildirimleri sağda ve solda gösterme özelliğine sahip.

Arama zamanındaki kısayollar ve bazı bildirimleri görme ile beraber şıklığın dışında kullanıma çok da işlevsellik kattığını kişisel olarak söyleyemeyeceğim.

Ayrıca eğimli ekranlar yüzünden bazen uçtaki parmağınız yerine, yamuk ekrana değen parmağınızın iç kısmını algılaması da hoş bir detay değil.

Samsung Galaxy S6 Edge incelemesi

Samsung geleneklerinden vazgeçti

7mm kasa kalınlığıyla hem önü hem de arkası Corning Gorilla Glass 4 cam olan Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge, Samsung'un alışılagelmiş tasarım detaylarından vazgeçtiğini gösteriyor.

Arka kapağı çıkarılabilir olmayan modeller, microSD kart girişine de sahip değil.

Samsung Galaxy S5'te kullanılan suya karşı dayanıklılık özelliği ise Galaxy S6 ve S6 Edge modelinde yok.

Samsung Galaxy S6 Edge incelemesi

14nm Exynos 7420 ve LPDDR4 RAM

14nm üretim teknolojisiyle üretilen 8 çekirdekli ve 64 bit destekleyen Exynos 7420 işlemcisi, Mali-T760MP8 grafik işlemci, 3GB LPDDR4 RAM ve Samsung'un yeni geliştirdiği hızlı eMMC dahili depolama birimiyle beraber radikal bir donanım tercihi yapan Samsung, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge ile hız konusunda epey iddialı.

Tüm bunları yaparken rakibi Snapdragon 810 çözümlerine göre az güç tüketirken, daha serin bir çalışma sunan Exynos 7420, hem termal hem de performans açısından beğenimizi topladı.