BIST 9.909
DOLAR 32,46
EURO 34,69
ALTIN 2.434,33

Regaip Kandili neden önemli?

Regaip Kandili neden önemli?

Müslüman alemi için en önemli günlerden birisi de regaip kandili, Regaip kandilinde neler yapılır hangi dualar edilir? Regaip kandilinde oruç tutmak sevap mı?

Regaip Kandili neden önemli?

Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen bu önemli gecede hangi ibadetler yapılır, hangi dualar okunur sizler için derledik. İşte en güzel Regaip Kandili mesajları ve kandil gecesi yapılacak ibadetler..

Regaip Kandili neden önemli?

Üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili 07 Nisan Perşembe günü idrak edilecek. Regaip Kandili gecesinde nasıl ibadet edilir ile ilgili merak ettiklerinizi haberimizde derledik. Regaip Kandili ve Üç Aylar'ın önemi, en güzel Regaip Kandili mesajları haberimizde.

Regaip Kandili neden önemli?

Regaip Kandili veya Regâib Kandili, Hicri takvime göre Recep ayındaki ilk Perşembeyi Cumaya bağlayan gece olarak kabul edilir. Regaib; rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisidir. Recep ayının da ilk cuma gecesi… Allah’ın mağfiretinin, engin lütuf ve kereminin üzerimize sağanak sağanak yağdığı bir rağbet gecesi…

Regaip Kandili neden önemli?

Regaip Kandili Üç Ayların başlangıcıdır. 2016 Regaip Kandili 7 Nisan Perşembe gününe denk geliyor. 8 Nisan Cuma günü Üç Aylar başlıyor. Üç aylar; birbiri ardına açılan rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran, Regâib kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat’le devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan, Ramazan bayramıyla da maddî ve manevî alanda “Bayram”a dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır.