BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.438,45

Rakamlarla Osmangazi Köprüsü

Rakamlarla Osmangazi Köprüsü

Osmangazi Köprüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın katıldığı törenle dün akşam hizmete açıldı. Dev projeyle İzmit Körfezi artık sadece 4 dakikada geçilebilecek...

Rakamlarla Osmangazi Köprüsü

Ülkemizin en büyük ulaşım projelerinden olan ve İstanbul İzmir arasındaki karayolu ulaşımını 9 saatten 3.5 saate indiren Osmangazi Köprüsü'nün açılışı dün dev bir törenle yapıldı. İlk geçişlerin dün gerçekleştirilen etkileyici bir törenle başladığı köprü, başlayacak bayram tatilinde de ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak.

Rakamlarla Osmangazi Köprüsü

SADECE 39 AYDA TAMAMLANDI 30 Mart 2013 tarihinde Yalova Altınova Hersek şantiyesinde düzenlenen törenle temeli atıldıktan sonra yaklaşık 39 ayda tamamlanan köprü, 252 metre kule yüksekliğine, 35,93 metre tabliye genişliğine, bin 550 metre orta açıklığına ve 2 bin 682 metre uzunluğa sahip.

Rakamlarla Osmangazi Köprüsü

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında dördüncü sırada bulunan köprü, İzmit Körfezi'ne yeni bir silüet kazandırdı. Kuş türlerinin yaşadığı "Hersek Lagünü" için kavis verilen Osmangazi Köprüsü, bu özelliğiyle de tabiata ve biyolojik çeşitliliğe verilen önemi gösteren önemli yapılar arasında yer aldı.

Rakamlarla Osmangazi Köprüsü

PROJEDE 8 BİN İŞÇİ ÇALIŞTI İzmit Körfezi'nin gerdanlığı olarak nitelendirilen köprüde, 8 bin işçi çalıştı. Işıklandırılmasıyla estetik bir görüntü oluşturan köprünün göründüğü Karamürsel, Dilovası, Körfez ve Gebze ilçeleri cazibe merkezi haline geldi.