BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.400,14

Pişirmeden önce yumurta yıkanmalı mı?

Pişirmeden önce yumurta yıkanmalı mı?

Besin kaynaklı zehirlenmeler, birçok kişinin hayatını tehdit ediyor. Oysa basit önlemlerle besin zehirlenmesini engelleyebilirsiniz.

Pişirmeden önce yumurta yıkanmalı mı?

Besin kaynaklı zehirlenmeler, birçok kişinin hayatını tehdit ediyor. Oysa basit önlemlerle besin zehirlenmesini engelleyebilirsiniz. Satın aldığınız ürünlerin son kullanma tarihine dikkat edin, etleri buzdolabında çözdürün, yumurtaları ise mutlaka yıkayın.

Pişirmeden önce yumurta yıkanmalı mı?

Yumurtayı pişirmeden önce neden yıkamalısınız? Besin kaynaklı zehirlenmeler, birçok kişinin hayatını tehdit ediyor. Oysa basit önlemlerle besin zehirlenmesini engelleyebilirsiniz. Satın aldığınız ürünlerin son kullanma tarihine dikkat edin, etleri buzdolabında çözdürün, yumurtaları ise mutlaka yıkayın

Pişirmeden önce yumurta yıkanmalı mı?

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, besin kaynaklı zehirlenmeler her yıl yaklaşık 600 milyon kişiyi etkiliyor Özellikle yaz aylarında artan sıcaklık ve nem sebebiyle, oda sıcaklığında bekletilen besinlerde bakteriyel üremeler hızlanıyor ve bu durum da besin zehirlenmelerinin görülme sıklığını artırıyor. Besin zehirlenmesinin en önemli sorumlusu ise besinleri ideal ısıda soğutmamak. Besinlerin hijyenik olmayan ortamlarda hazırlanmaları, yetersiz pişirilmeleri ve tüketim sürelerinin geçmesi de diğer önemli nedenlerden. Acıbadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal, besin zehirlenmesine karşı almanız gereken önlemleri anlattı, önemli önerilerde bulundu...

Pişirmeden önce yumurta yıkanmalı mı?

Besinlerin yer aldığı paketlerin etiketlerini okumayı alışkanlık haline getirin. Aldığınız ürünün üretim ve son kullanma tarihlerini mutlaka okuyun. Ürünün paketi deforme olmamış, açılmamış ve patlamamış olmalı. Ayrıca paketli gıda tüketiyorsanız Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı olmasına dikkat edin.