BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Önce öldürdü sonra derisini yüzdü!

Önce öldürdü sonra derisini yüzdü!

Elizabeth báthory, (7 ağustos 1560 - 21 ağustos 1614) macaristan asıllı seri katil. báthory, kendinden "kanlı kontes" olarak bahsettirmiştir. kocası öldükten sonra büyücülükle uğraşmaya başlamıştır. at ve türevleri hayvanların kurban edildiği ayinlere katıldığı da söylenmektedir. 40 yaşına...

Önce öldürdü sonra derisini yüzdü!

Elizabeth Báthory, (7 Ağustos 1560 - 21 Ağustos 1614) Macaristan asıllı seri katil. Báthory, kendinden "Kanlı Kontes" olarak bahsettirmiştir. Kocası öldükten sonra büyücülükle uğraşmaya başlamıştır. At ve türevleri hayvanların kurban edildiği ayinlere katıldığı da söylenmektedir. 40 yaşına geldiğinde, yaşlanıp güzelliğini kaybedeceği telaşına düşen "Kanlı Kontes", birgün hizmetkarı olan genç bir kızın saçlarını tararken canını acıtması üzerine ona öyle bir tokat atmıştır ki, genç kızın yüzünden düşen bir damla kan Kontes'in ellerine dökülmüştür. Kontes bu kanla, kızın gençliğini ve güzelliğini aldığını zannetmiş ve uşağına emir vererek kızın bütün kanını bir küvete doldurtup "kan banyosu" yapmıştır. Sonrasında iyice yoldan çıkan Kontes, 612 bakire kızı kaçırtıp, bu kızlara tepesinden asılı bir kafeste, işkence çektirmiş; kafesten akan kanlarla ise duş almıştır. Yaptıkları anlaşılan Báthory hücreye kapatılmış, 1614 yılında ise hücresinde ölü olarak bulunmuştur. Şizofreni hastasıdır.Aynı zamanda Bram Stoker'in Dracula isimli romanının,III. Vlad'dan sonraki en büyük esin kaynaklarından birisidir.

Önce öldürdü sonra derisini yüzdü!

Katherine Knight 1956 doğumlu Knight, Avustralya tarihine ömür boyu hapse mahkum edilen ilk kadın olarak geçti. Eski kocalarını ve çocuklarını önce işkence edip, ardından bıçaklamak suretiyle öldürdü. Hatta kimi organlarını pişirip yedi.

Önce öldürdü sonra derisini yüzdü!

Irma Grese (d. 7 Ekim 1923 - ö. 13 Aralık 1945) II. Dünya Savaşı sırasında Ravensbrück toplama kampı, Auschwitz toplama kampı ve Bergen-Belsen toplama kamplarında yaklaşık 30.000 kadın çalışanın sorumlusuydu. Irma Grese küçükken annesini intihar etmesinden dolayı kaybetmiştir. Okuduğu okulunu bırakmış ve hemşire olmak istemiş fakat olamamıştır. II. Dünya Savaşı sırasında Nazi toplama kamplarına gardiyan olarak çalışmak için gitmiştir. Savaştan sonra Almanya yenilmiş; Grese ve bir avuç SS subayı kaçmak yerine kampta kalmayı tercih etmişlerdir. Toplama kamplarında işkence, zevk için öldürme, aç köpekleri insanlara saldırtma gibi suçlamalarla yargılanmakla beraber binlerce insanın gaz odalarına gitmesinden sorumlu tutulmuştur. Mahkemedeki yargılanma sırasında kampın komutanı Josef Kramer'den sonra en çok ilgiyi Grese çekmiştir. İşlediği savaş suçlarından dolayı idama mahkum olmuş, celladın yanlış hesaplamasından dolayı idam sehbasından düştüğü anda boynu kırılmamış, 3 dakika boyunca yavaş yavaş boğularak ölmüştür.

Önce öldürdü sonra derisini yüzdü!

Ilse Koch (d. 22 Eylül 1906 - ö. 1 Eylül 1967) Siyasi suçlu hapishaneleri'nin komutanı Karl Otto Koch'un eşi. Buchenwald Toplama Kampı'nda mahkumlara karşı sadist davranışları ve acımasızlığından dolayı Buchenwald Cadısı olarak ünlenmiştir. Dövmeli vücutlara düşkünlüğü ile tanınan Ilse Koch öldürttüğü esirlerin derilerindeki dövmeleri kesip