BIST 9.943
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.443,96
POLİTİKA

Ömer Çelik'ten ABD Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıya ilişkin açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği önünde kimliği belirsiz kişilerin düzenlediği saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

Sabah saatlerinde Ankara'da Atatürk Bulvarı üzerinde seyir halinde olan ve henüz plakası belirlenemeyen bir otomobilden ABD Büyükelçilik binası önünde ateş açılmıştı. 4-5 el silah sesi duyulmuş ve güvenlik görevlilerinin bulunduğu kulübeye meriler isabet etmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "ABD Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı açık bir provokasyondur."açıklamasında bulundu.

AYRINTILARI ARAŞTIRIYORUZ: Bu arada civarda arama başlatan ekipler, boş kovanları muhafaza altına aldı. Kaçan aracın yakalanması için operasyon başlatıldı. ABD Büyükelçiliği Sözcüsü David Gainer, büyükelçiliğe yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin, "Herhangi bir yaralanmayla ilgili herhangi bir raporumuz yok ve ayrıntıları araştırıyoruz." açıklamasını yaptı.

 ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Bu sabahın erken saatlerinde ABD Büyükelçiliğinde bir güvenlik olayının gerçekleştiğini teyit edebiliriz. Herhangi bir yaralanmayla ilgili herhangi bir raporumuz yok ve ayrıntıları araştırıyoruz. Türk ulusal polisine hızlı yanıtları için teşekkür ediyoruz." denildi.

Sitene Ekle
Etiketler