BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

OHAL’dan beklentilerimiz var!

Meğerse yanılmışız o generaller düşmanın aramıza saldığı sinsi heriflermiş.

Ülkemizde darbeye kalkışmanın alası yaşandı, üstelik göz bebeğimiz deyip, koruyup kolladığımız generallerimiz tarafından. Meğerse yanılmışız o generaller düşmanın aramıza saldığı sinsi heriflermiş.

Düşünün kaç yüz generalimiz varki 103’ü yakalanmış durumda bu sayı nerdeyse Generallerimizin 1/3’üne tekabul ediyor.

%100 paralel olmasa da diğer kurumlara palazlanan FETÖ elemenları dünyada görülmemiş bir paralel devlet yapılanması (PDY) varmış da haberimiz yokmuş. Cumhurbaşkanımız basbas bağırırken birilerine inadırıcı gelmemişti.

Milletvekillerinin çalışma ofisi olan meclisimizden, devletin başı olan cumhurbaşkanına suikastten tutun, halkın üzerine  ateş açmaya kadar her bir saldırı diğeri kadar çiddi ve vahim.

Cemaat samimi olsaydı iyi insan yetiştirir, devletin hizmetine, vatandaşın rençberliğine verirdi. Verirdi ki devletinin verdiği, hizmet kat sayısı artsın. PDY gibi amaçları uğruna hesaba çekmez, astına ve üstüne ihanet etmesine neden olmazdı.

Bu darbe kalkışmasından sonra bir yandan bu örgütün üyelerini tespit edip cezalandırmak, kamuda çalışanları görevden uzaklaştırmak için Hükümetinin elinin çabuklaştırılması icabı üç aylığına OHAL ilen edilmesi doğru bir tercih, ama bu sürecin doğru yürümesi daha önemlidir diye düşünüyroum.

OHAL yönetiminde,

1- FETÖ içinde yer alan kimselrin tespit edip cezalandırılması, özellikle 17-25 aralık sonrası bu harekete mesafeli duranların ayıklanmasında fayda olduğu kanaatindeyim. Ayrıca haksız ihbarlar da olabilir, dikatli olmakta fayda var, cepheyi genişlermek bir çok açıdan sıkıntılıdır.

2- Kimi sempatizan vatandaşlarımızın örgüt üyeleri gibi muameleye tabi tutulmamamsı. Malum bu hareket kendini hoş göstermekte ve iç yüzünü saklamakta çok başarılıydı, dolayısıyla onlara iyi niyetle sempati duyanlar olabilir, bunlara örgüt üyesi muamalasi yapılırsa toplumsal bir sıkıntıya neden olur diye düşünüyorum.

3- Yeni Anayasal düzenlemenin yapılması, harti liderlerinin Külliye'de bir araya gelerek yeni anayasa konusunda umut verici açıklamalarda bulunmaları sevindiricidir. Umut ediyorum, halkın huzur ve mutluluğuna endeksli, cessur bir anayasa yapılır ve bir çok sorunlarımız hal olur. Gereksiz, yersiz politik meselelerden kurtulmuş oluruz. HDP de külliyeye çağılılmadığı halde bu anayasal düzenlemeye katkı vermelidir.

4- Kürt sorununun çözümünün sağlanması. Aslında Kürt sorunu fiiliyatta çözülmüş gibi, ama bu defakto gelişmenin anayasaya da yansıması lazım.

Vatandaşlık tanımı daha nötür olmalı herhangi bir ırkı andırmamalı, talebe göre Kürtçe eğitim öğretim yapan pilot okulların açılması, siyasi bir genel afın çıkarılması ve anne baba ocağına dönen kimselerin rehabilite edilmesi ve istihdamı elzemdir, devletin büyüklüğü böyle durumlarda ortaya çıkar diye düşünüyorum.

5- Siyasetin içine dalmış hırsız arsız kimselerinn uzaklaştırılmasını bekliyoruz, iktidarın imkanlarından yararlanarak hazineyi cebine akıtan kimi menhus herifler en az FETÖ kadar tehlikelidirler, yakınlarını oraya buraya yerleştirenler, birilerini basit bir işe yerleştirirken parapula tenezzül edenler sosyal adalete leke sürüyorlar, bunların da kulağını çekmek lazımdır.

6- Sosyal adalet anlayışının geliştirilmesi, sosyal yardımlaşma fonuna ayrılan paranın miktarı artmış olabilir, fakar bütçedeki yüzdesinde kayda değer bir artış yok, bu oranı artırarak saygı ve hürmet içinde vatandaşımıza minnet etmeden onlara yardım elini uzatıp kendilerini bu yardım kolilerini dağıtarak basına poz veren yardım derneklerinden kurtarmak lazım.

7- Çocuklarımıza yönelik programlarının geliştirilmesi gerekir, çocuklarımızın güven içinde oynayıp, eğleneceği çok amaçlı parklarımız bile yok daha vahimi bütçeden çocuklara yönelik ayrılan pay çok çok az unutmayalım.

8- Gençlerimizin yetiştrilmesine yönelik çalışmaların yapılması, her gencimiz sabah kalktığında nere gideceğini bilmeli işi varsa işe yoksa ya gençlik akademisine ya da spor tesislerine veya mesire alanına gidebilmelidir.

9- Evliliğin kolaylaştırılması, her yerleşim biriminde ihtiyaç kadar 1+1 yeni evlilere ev yaparak dayalı düşeli ayda 200TL gibi ödenebilir bir kira ile 5 yıllığına tahsis edilmeli ve evlilik kolaylaştırılmalıdır kanaatindeyim. Daha iyisini siz söyleyin, bu çehiz yardımı falan pek derde derman olmadı galiba.

Alın kalemi elinize eksikleri siz tamamlayın, vekili, bakanı kendinizden üstün görmeyin onlara bir sorumluluk vermişiz ama onları aktif hale getirmek yine bizim vazifemizdir unutmayalım.

Selam ve dua ile.