BIST 8.774
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,07

O dizi başlayınca sokaklar boşalırdı

O dizi başlayınca sokaklar boşalırdı

Takvimler, 29 Ekim 1998'i gösteriyordu.... Ekran karşısındaki milyonlarca kişi İstanbul'un en eski semtlerinden birinde yaşayan insanların öyküsünü anlatan bir diziyle tanıştı.

O dizi başlayınca sokaklar boşalırdı

Takvimler, 29 Ekim 1998'i gösteriyordu.... Ekran karşısındaki milyonlarca kişi İstanbul'un en eski semtlerinden birinde yaşayan insanların öyküsünü anlatan bir diziyle tanıştı. Sonra da üç yıl boyunca dizinin yayınlandığı saatlerde TV karşısından kalkamadı. Hele, final bölümünün yayınlandığı 11 Ocak 2001 akşamı kelimenin tam anlamıyla sokaklar boşaldı. Yapılan reyting ölçümlerine göre evlerdeki her 100 televizyondan 52'sinde dizinin yayınlandığı kanal açıktı. Bu dizi ekrana da o güne kadar adı fazla duyulmamış genç yetenekler kazandırdı. Hem o efsane diziyi hatırlayalım hem de ekrana tanıştırdığı genç yeteneklerin şimdi nerelerde olduğunu hatırlayalım istedik.

O dizi başlayınca sokaklar boşalırdı

O efsane dizi, iki çocuklu dul bir kadının çocuklarıyla birlikte hem de İstanbul gibi büyük bir şehirde hayatta kalma mücadelesini anlatan İkinci Bahar'dı. Dizinin Hanım adlı ana karakterlerinden birini Türk sinemasının Sultan'ı Türkan Şoray canlandırıyordu. Çocukları Ulaş ve Gülsüm'ü ise o günlerde neredeyse hiç tanınmayan Ozan Güven ve Nurgül Yeşilçay canlandırıyordu.

O dizi başlayınca sokaklar boşalırdı

Türkan Şoray'ın rol arkadaşı ise Türk sinemasının benzersiz aktörlerinden Şener Şen'di. Usta aktör dizide Ali Haydar Suruç karakterine hayat verdi. Dizide Şoray'ın canlandırdığı karakterin kızı Gülsüm'ü Nurgül Yeşilçay oynadı.

O dizi başlayınca sokaklar boşalırdı

Yeşilçay, bu ilk TV dizisinde geleneklerine ters düşerek evlenmeden hamile kalan ve bu yüzden annesini çok üzen bir genç kızı oynadı. O güne kadar sadece Her Şey Çok Güzel Olacak adlı sinema filminde küçük bir rolü olan Yeşilçay, İkinci Bahar sayesinde deyim yerindeyse bir gecede ünlü oldu.Hatta onu geleceğin Sultan'ı olarak gösterenler bile oldu. Yeşilçay, günümüzün en favori dizi ve sinema oyuncularından biri.