BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.438,32
HABER /  MAGAZİN

Nurgül Yeşilçay 'böyle dolandırılmış'

Kredi kartından para çektiklerini iddia eden kişiler hakkında şikayetçi olan Yeşilçay, mahkemeye zorla getirilecek.

Abone ol
Oyuncu Nurgül Yeşilçay'ın izni olmadan kredi kartından bir miktar para çektikleri iddia edilen iki sanığın yargılanmasına başlandı. İlk duruşmaya gelmeyen mağdur Yeşilçay hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldı.

İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Hülya Baykara ile taraf avukatları katıldı.

Hakim Nesrin Şimşek İpekçi, Nurgül Yeşilçay'ın, tebligat yapıldığı halde duruşmaya katılmadığını, sanık Turgut İlter'in ise adresinde bulunamadığını açıkladı.

Duruşmada savunması alınan sanık Hülya Baykara, şirkette müşteri temsilcisi olarak çalıştığını belirterek, ''Nurgül Yeşilçay'ın eski eşi Cem Özer beni aradı. Kredi kartından fazla para alındığını söyledi. Durumu patronlara ilettim. Turgut Bey hata yapıldığını fark etti ve zararı gidereceklerini söyledi. Söylenen günde ödeme yapılmayınca Nurgül Yeşilçay beni aradı ve 'Siz dolandırıcısınız' gibi sözler söyledi. Şikayet edeceklerini belirttiler'' dedi.
Korktuğunu ve durumu tekrar patronuna ilettiğini belirten Baykara, olayların bu şekilde gelişmesinden dolayı da işinden ayrıldığını iddia etti.

Baykara, hakkındaki suçlamaları reddederek beraatini talep etti.

Nurgül Yeşilçay'ın eski eşi Cem Özer'in tanık olarak dinlenilmesine karar veren hakim, tebligat yapılmasına rağmen duruşmaya gelmeyen Yeşilçay'ın duruşma günü zorla getirilmesine hükmetti.

Hakim, ayrıca tüm aramalara rağmen adresinde bulunamayan ve yeni adresi belirlenemeyen sanık Turgut İlter hakkında yakalama emri düzenlenmesini kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıklar Turgut İlter ile Hülya Baykara'nın, Yeşilçay'ı arayıp, şirketlerinin kariyer sahibi kişilerin biyografilerini bir ansiklopedide ve internette yayınladıklarını belirttikleri ve bunun karşılığında bir defaya mahsus olarak bin 236 TL ücret aldıklarını ifade ettikleri kaydediliyor.

Söz konusu ücreti kabul eden Nurgül Yeşilçay'ın, iki sanığa bin 236 TL'nin ''mail order'' yöntemiyle ödenmesi için kredi kartı bilgilerini verdiği anlatılan iddianamede, ancak sanıkların sadece bir kez çekim yapmaları gerekirken Yeşilçay'ın rızası dışında 2 Kasım 2008 ile 15 Haziran 2009 tarihleri arasında toplam 10 kez bin 236'şar TL çektikleri öne sürülüyor.

İddianamede, iki sanık hakkında ''Başkasına ait haksız olarak elde edilen banka kartı bilgilerini kullanarak menfaat temin etmek'' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.