BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.439,07
POLİTİKA

Numan Kurtulmuş'tan referandum açıklaması: Hayır çıkarsa...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş CNN TÜRK'te önemli açıklamalar yaptı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş CNN TÜRK canlı yayınında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. İşte Kurtulmuş'un açıklamaları:

Referandumdan 'hayır' çıkarsa...

Referandum önümüzdeki önemli bir meseledir. Ama bu referandumu da şöyle görmemek lazım; her şey bu referanduma bağlı şeklinde görmemek lazım. Referandum olacak ne sonuç çıkarsa çıksın başımızın üstünde Türkiye yoluna devam edecek. Demokrat olmak bunu baştan kabul etmek demektir. Yani referandumdan benim istediğim çıkmazsa bu millet yanlış yapıyor yok böyle bir şey. Bu millet bizim kanaatimizce çok yüksek oranda evet oyu verecektir ama ne karar verirse versin başımız gözümüz üstüne.

Evet tahmini

Ben hiçbir seçimde net bir oran söylemem. Nihayetinde sandıkta karar milletindir. Rahat bir evet çıkacaktır. Bana rakam söyletmeyin ama...

Cumhurbaşkanı meydanlarda olacak mı?

Şartlara göre kendi vereceği bir karardır. Herhalde 6 aylık programı bellidir. Rutin olarak devam eden programlar var. Zaten her gün sahada olan birisi. Bu sorunun geçerli bir soru olmadığını düşünüyorum. Referandumla ilgili kanaatlerini halkla paylaşabilir. Halkın içinde zaten olacak.

Sitene Ekle