BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.424,05
HABER /  GÜNCEL

Artık vatan sağ olsun demeyeceğim

Fatma Karagöz, bu sözleri mayına basıp şehit düşen binbaşı oğlunun cenaze töreninde söyledi.

Abone ol

Fatma Karagöz, terörist mayınına şehit verdiği Binbaşı oğlu Adil Karagöz"ün cenazesinde aynen şunları söyledi: "Vatan sağ olsun demeyeceğim. Çünkü bugüne kadar bir şey yapılmadı. Olan bize oluyor, ateş düştüğü yeri yakıyor." 10 bin kişinin katıldığı Osmaniye"deki cenazede taşlanan DTP binasını polis havaya ateş açarak koruyabildi.

Bingöl"ün Genç İlçesi"nde teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Bingöl Jandarma Özel Harekat Taburu Komutanı Binbaşı Adil Karagöz, dün memleketi Osmaniye"de 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Oğlunun cenazesiyle karşılaşınca bir kez daha yıkılan Şehit Binbaşı"nın 60 yaşındaki annesi Fatma Karagöz, "Vatan sağ olsun demeyeceğim. Çünkü bugüne kadar bir şey yapılmadı" diye tepki gösterdi. Duyguların taştığı cenazede taşlanan Demokratik Toplum Partisi (DTP) il binasını polis, havaya ateş açarak korudu. Biri 8, diğeri 1 yaşında iki çocuk babası 40 yaşındaki Binbaşı Adil Karagöz için ilk tören dün sabah görev yaptığı Bingöl İl Jandarma Komutanlığı"nda yapıldı.

ŞEHİT YATAĞI

Şehit Binbaşı Adil Karagöz"ün cenazesi daha sonra Bingöl"den askeri helikopterle, toprağa verilmek üzere memleketi Osmaniye"ye getirildi. Binbaşı Karagöz, son 15 yılda 179 asker, 6 polis, 4 öğretmenini şehit veren Osmaniye"nin bu yıl 8. şehidiydi. Şehit Binbaşı"nın cenazesi babaevine götürüldüğünde, ailesi ve yakınlarının feryatları mahallede yankılandı. Seçkin bir subay olan oğlunun şehit düştüğü haberini alınca şok geçiren ve iki gündür hiç uyumayan anne Fatma Karagöz, cenazeyi görünce bir kez daha yıkıldı. Acılı anne, "Ben vatan sağ olsun demeyeceğim. Çünkü bugüne kadar hiçbir şey yapılmadı. Olan bize oluyor, ateş düştüğü yeri yakıyor. Öksüz kalan kuzularıma ben şimdi ne diyeceğim, ne cevap vereceğim? Oğlum şehit oldu, içim yanıyor" diye haykırdı.

ONUR BELGELİ

Binbaşı Karagöz"ün kızkardeşi 35 yaşındaki Dilek Şahin, "Bir Adil Karagöz gitti, bin Adil Karagöz gelecek" derken, babası 65 yaşındaki İlyas Karagöz de "20 yıldır şehit kanları akıyor "dur" diyen yok" diye konuştu. Binbaşı Karagöz"ün dedesi 80 yaşındaki Halil Karagöz ise 4 yıl askerlik yaptığını, gerekirse bir 4 yıl daha askerlik yapmaya hazır olduğunu söyledi. Halil Karagöz, "Torunum şehit oldu. Ben de elbisesini, üniformasını giyip onun intikamını alacağım" dedi. Kardeşi Osman Karagöz ise, "Ağabeyim bir yıl önce Van"ın Gürpınar İlçesi kırsal kesiminde 15 teröristin öldürüldüğü operasyona katılmıştı. Operasyonun ardından kendisine onur belgesi verilmişti" diye konuştu.

DTP"YE TAŞ

Şehit binbaşının cenazesi Büyük Cami"ye götürülürken yaklaşık 10 bin kişilik bir kortej oluştu. PKK aleyhine sloganlar atıp tekbir getirerek ilerleyen kortej DTP il binası önüne geldiğinde, önde yürüyenlerin açtığı 50 metrekarelik bayrağa bu binadan taş atıldığı ileri sürüldü. Galeyana gelen halk 3. kattaki DTP il merkezini taş yağmuruna tuttu. Güvenlik güçleri olayın tırmanmaması için havaya ateş açtı. Bir süre sonra taşlı protesto son buldu. Kortej cuma namazı öncesi Büyük Cami"ye ulaştı. Burada yapılan duygulu ve kararlı konuşmalarla terör lanetlendi. Kılınan namazın ardından şehit Binbaşı Adil Karagöz, Asri Mezarlık"taki Şehitlik"te toprağa verildi.

Kaynak: